- Kategori
- Türk Mutfağı
Balkabaklı Komposto

Balkabaklı Komposto
Kullanılacak Malzemeler:
250 gram bal kabağı,
5 su bardağı su,
1 buçuk su bardağı toz şeker,
1 buçuk su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
Üzerinin süslemesi için;
½ su bardağı dövülmüş ceviz içi.
Bal kabağından bir çok şey yapıldığını biliyoruz.Reçel.tatlı,yemek işte size bal kabağınızı farklı değerlendirebileceğiniz bir tarif daha.
BAL KABAKLI KOMPOSTONUN YAPILIŞI
250 gram bal kabağının kabuklarını soyup kuru üzümlerinizin boyutları kadar küçük küpler halinde kesin. Kestiğiniz bal kabaklarını geniş bir tencereye aktararak üzerine 1,5 su bardağı toz şekeri serpiştirin.
Üzerine 5 su bardağı su ve 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm ekleyin. Şeker eriyene kadar hepsini iyice karıştırın. Kompostoyu orta ateşte bal kabaklarınızı yumuşatıncaya kadar 30 dakika kadar pişirin.
Daha sonra şerbet kıvamına gelince ocaktan alın servis kaselerine boşaltın.
Üzerine ½ su bardağı dövülmüş ceviz içi serpiştirerek süsleyebilir ve ikrama hazır edebilirsiniz.
afiyet olsun.
Kaynak: Yemek Tarifleri
http://www.yemektarifleri2.com/2663/balkabakli-komposto-tarifi.html