Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

19 Mart '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Balkabaklı Komposto

Balkabaklı Komposto
 

Balkabaklı Komposto


Kullanılacak Malzemeler:

250 gram bal kabağı,

5 su bardağı su,

1 buçuk su bardağı toz şeker,

1 buçuk su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,

Üzerinin süslemesi için;

½ su bardağı dövülmüş ceviz içi.

Bal kabağından bir çok şey yapıldığını biliyoruz.Reçel.tatlı,yemek işte size bal kabağınızı farklı değerlendirebileceğiniz bir tarif daha.

BAL KABAKLI KOMPOSTONUN YAPILIŞI

250 gram bal kabağının kabuklarını soyup kuru üzümlerinizin boyutları kadar küçük küpler halinde kesin. Kestiğiniz bal kabaklarını geniş bir tencereye aktararak üzerine 1,5 su bardağı toz şekeri serpiştirin.

Üzerine 5 su bardağı su ve 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm ekleyin. Şeker eriyene kadar hepsini iyice karıştırın. Kompostoyu orta ateşte bal kabaklarınızı yumuşatıncaya kadar 30 dakika kadar pişirin.

Daha sonra şerbet kıvamına gelince ocaktan alın servis kaselerine boşaltın.

Üzerine ½ su bardağı dövülmüş ceviz içi serpiştirerek süsleyebilir ve ikrama hazır edebilirsiniz.

afiyet olsun.

 

Kaynak: Yemek Tarifleri

http://www.yemektarifleri2.com/2663/balkabakli-komposto-tarifi.html

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara