- Kategori
- Yemek - Mutfak
Balkabaklı zeytinyağlı kereviz

Bal kabağından ilk yemek denemem oğlum küçükken yaptığım bal kabağı çorbası ile oldu. Sindirim problemi yaşadığı için doktorun tavsiyesi üzerine birkaç kez yaptım. Sonuç fena değildi. Yanlız en son yaptığımda kullandığım kabak galiba çok tatlıydı, dolayısıyla tadı garip geldi bize bal kabağı çorbası maceramız bitmiş oldu.
İkinci deneyimim geçen kış balkabaklı kereviz ile oldu. Bal kabağını gerçekten kerevize çok yakıştırdım ve sıkça kullanmaya başladım. Aynı zamanda uyguladığım diyete de katkısı oldu, sebze öğünlerimde ayrı bir tat ve lezzet yakaladım, değişik bir alternatif oldu.
Kereviz sezonunu bu kış yeni açtım ve tarifi paylaşmak istedim. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
Yaklaşık 700 gr kadar,bir adet büyükçe kereviz
Yaklaşık 250 gr kadar bal kabağı
2 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Bir portakalın suyu
1 bardak ılık su
4 adet küçük kesme şeker
Bir miktar öğütülmüş himalaya tuzu
Hazırlanışı:
İrice küpler halinde doğranmış kereviz ve balkabağı piyazlık doğranmış soğan ve zeytinyağı ile iyice harmanlanır. Tuz ve kesme şeker ilave edilerek kendi suyunda biraz yumuşaması için ocağa alınır.Sebzeler bir miktar yumuşadıktan sonra portakal suyu ve ılık su ilave edilerek pişirmeye devam edilir. Yemek suyunu çektikten sonra ateşten alınır,üzerine ince kıyılmış kereviz yaprağı serpiştirlir.
Not. Zeytinyağlı yemekleri ben bir gün dinlendirdikten sonra servis etmeyi tercih ediyorum.
Afiyet olsun :)