Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '19

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Barış Büyükyıldırım'ı Dinledik

Konak Konserleri'nin bu ayki konuğu Antalyalı Piyanist/Besteci Barış Büyükyıldırım'dı.

Kaleiçi’ndeki, Kauçuk Otel Re22 Kültür ve Sanatevi’nde düzenlenen “Konak Konserleri’nin 3.sü gerçekleştirildi. Antalyalı Piyanist/Besteci Barış Büyükyıldırım’ın “Caza Dair” başlıklı dinletisi büyük ilgi gördü.

Re22 adlı Konser Salonu’ndaki konserde, genç piyanist/bestecimiz Büyükyıldırım, G.Rossini’nin Sevil Berberi Operası Uvertürü’nün piyanoya kendi uyarlamasıyla başladı. Daha sonra yine kendisinin düzenlemesi olan, W.A. Mozart’ın Sihirli Flüt Operası Üzerine Çeşitlemeler’ini çaldı.

Konak Konserleri dizisinin 3.sünde yer alan Barış Büyükyıldırım konserini açıklamalı olarak sürdürdü. Cazı anlattı; C.Debussy: “Clair de Lune”, E.Satie: Gymnopedie No 1-2 ve  Gnossienne No. 1 ile G.Gershwin: “Mavi Rapsodi”yi seslendirdi. Son bölümde de yine kendi düzenlemesi olan “I Got Rhythm Variations” ve son olarak da ABD’de yaşadığı kentten esinlenerek yazdığı, “Latino Lover”ı seslendirdi.

Genç ve başarılı piyanist/bestecimiz Büyükyıldırım, özellikle E.Satie ve Gershwin eserlerinde salonu dolduran sanatseverlerce çılgınca alkışlandı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doktor Öğretim Görevlisi olan Barış Büyükyıldırım’ı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’la birlikte  anne-babası  Süheyla-Galip Büyükyıldırım çifti de izledi. Bütünüyle çok keyifli bir konsere tanıklık ettik.

Kültür-sanatın mola döneminde böylesi bir dinletiyi sanatseverlerle buluşturan, Kauçuk Otel işletmecisi ve Konak Konserleri’nin organizasyonunu gerçekleştiren Rengin Ekmekçioğlu’na, Sanat Yönetmeni Soprano Ece İdil’e ve diğer emek verenlere de teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..