Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '14

 
Kategori
Güncel
 

Barış Falan Yok!

Barış Falan Yok!
 

Barış süreci aşağı barış süreci yukarı. 

Her şey barış için. 

Analar ağlamasın. Sanki biz ağlasın istiyormuşuz gibi konuşmalar. 

Sanki asker silah sıkmayı, kışın 2000 metrelik dağda nöbet tutmaya bayılıyormuş gibi konuşmalar. 

AKP'ye gönül vermiş bir karaktersiz şöyle yazıyor. 

Askerler PKK ile savaştığı için çok maaş alıyor. Eğer savaşmazlarsa maaşları düşer. Onlar savaş sever.

Şimdi bu kültürsüz mantar bitkisi arkadaşımız neyle solunum yapıyor bilemiyorum. Lakin asker savaş sevmiyor! Sizin gibi sado-mazo değil onlar. 

Konuyu askerlik mesleğine çekmeden barışsızlıktan devam edelim. 

Barış dediler. Nedir barış. Savaşın sona ermesidir. Peki savaş sona erdi mi? Hayır! PKK dağdaki eylemlerini sokaklara taşıdı. Her yerden çıkıverdi. Gerektiği zamanda provakatif eylemler yapmaya başladırlar. Örneğin Kadıköy'ün orta yerine APO için özgürlük standını açmak ya da yolları kesip YPG ve PKK adlarıyla araçlarda kimlik tespiti yapmak gibi. Dağlara taşlara PKK paçavraları asarak ve en son terörist heykeli dikerek provakasyonun dibine vurdular. 

Nitekim istediklerini elde etmiş oldular. 2 Asker şehit. Daha önce kaçırılmış olan asker ve polisleri saymıyorum bile. Peki sonuç ne? 

Zaten dikilmemesi gerek olan bir heykelin yıkılması. Sonuç sıfır! Bir heykeli bile yıkmak için artık gözlerini Başbakana daha doğrusu yeni Cumhurbaşkanımıza çevirip bekleyen makamlar var. Mesela yargı gibi mesela asker gibi. 

Lakin 2 askerin şehit olması bizi hiç sarsmadı. Türkiye de her şey yine günlük gülistanlık. Türk milleti olarak alışkınız böyle şeylere. Şöyle 20-30 tanesi ölecek ki ancak öyle tepki gösterilsin. 

Diğer yandan biz askeri sevmeyiz. Neden? Onlara darbeci deriz. Ben demem ama çoğu öyle der. Siyasete demokratik yollarla atılmış HEPAR'ın başkanı Osman Pamukoğluna bakarsanız derin asker sevgisizliğini görebilirsiniz. CB adaylığı söz konusu olduğunda. Bazı muhalif kanat hemen zıplamıştı. Asker olmak zorunda mı! Doğru! Çünkü bize askerin nöbet tutanı, çarpışanı, şehit olanı lazım. Öbür türlü Meclis'e girmesin hele Çankaya'ya hiç çıkmasın. 

Para kutusu olana yüzde 50 küsür oy. Sırtında mermi kutusu olana yüzde 5-7 oy! 

Teşekkürler Türkiye...

Emre Erden 

 
Toplam blog
: 203
: 322
Kayıt tarihi
: 16.11.13
 
 

1991 İskenderun doğumlu. EMU Mütercim Tercümanlık, Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezun..