Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '18

 
Kategori
Deneme
 

Başarı İsteği

Başarı İsteği
 

Hayat Serüveni Tamamlanmayı Arzular


"Başarı", hayat akışımızda önemli bir unsurdur. Kişisel bütünlüğümüzde ve çevre ile ilişkilerimizde büyük rolü vardır. Ruhsal doyum ve daha mutlu yaşamak için de çok etkindir. Sağlıklı ortalama bir insan mutlaka yaşamında başarıyı ister/ arzular. Başarı, bir "can suyu" gibidir. Ruhu ve bedeni besler.

Kişilerin farklı "başarı" tanımları olabilir. Sahip oldukları donanım doğrultusunda hayatı algılayış şekline bağlı bir başarı tanımları olabilir ve dünyaya da bu başarı tanımı üzerinden bakalbilirler. Kimi maddiyatı ön planda tutar; para, mülk, gösterişi sağlayacak giyim, takı, eşya gibi aksesuarlara yüksek anlamlar yükleyebilir. Kimileri hırs, ihtiras, daha fazla yetki, daha parlak etiketler gibi erke bağlı başarılar peşinde koşabilir. Kimileri ise şevkat, beğeni, sevgi gösterisi, merhamet gibi duygu-yoğun hedefler peşindedir.

Kişinin beklentileri, "başarı"nın rengini ve içeriğini belirler. Başarıya giden yolda bir istek ve gayret olmak durumundadır. İleride bir ulaşılacak hedef vardır ve oraya gitmek için bir çaba, emek, gayret, istek, niyet koyulmalıdır ortaya.

Evet, kader akışı içinde zaman zaman çok parlak başarılar karşımıza çıkabilir. Ama eğer biz gerçekten arzulamamış ve kurgulamamış isek bu başarıyı ya yeterince görmez, ya da kıymetini bilmeyiz. Hayatımızda başarı ile interaktif bir etkileşim vardır. Bize sunulan bir kaynak vardır ve bizim buradan çekebildiğimiz "imkanlar" vardır. Belki bazen şansımızı zorlayıp kaynaktan daha fazla "imkan" çekebiliriz. Bazen de imkanlar bize gelirken/ sunulurken duyarsız davranırız ve pas geçebiliriz.

Zaman zaman durup kendi hayat envanterimizi sorgulamalıyız. Amaçlarımızda, isteklerimizde, dileklerimizde, memnuniyetimizde, ulaşmaya çalıştığımız ortamlarda, kişisel bütünlüğümüzde, ilişkilerimizde hangi aşamadayız? Hayatın hızlı akışında bu tespitleri ne yazık ki çoğu zaman ihmal ediyoruz. Evet, yüzde yüz doyum ya da memnuniyet beklentimiz olmayabilir ama aslında yapılan hatalardan en önemlisi, hedeflediğimiz başarının, bizi mutluluğa götürecek başarı olmak yerine enerjimizi daha da tüketen bir eylem olmasıdır.

Burada, hedeflenen, başarının bizi mutluluğa taşıyacak başarı olup olmadığını anlamak için "analiz yöntemlerini" kullanmalıyız. Bu yöntemler bir pazılı tamamlamak gibidir. Hayatınızda parçalar yerli yerine oturuyorsa ve çok sıkıntı yaratmıyorsa daha yüksek başarılara doğru yelken açabilirsiniz.

Kişinin, kendi bireyselliğini ortaya koyması ve kanıtlaması için başarıyı bir araç olarak kullanması normaldir. Kişinin mutluluğu, doyumu ve başarı derecesi arasında sıkı bir bağ vardır bana göre. Dünyasal yaşantılarda, mutluluk ve yüksek haz ön planda olduğuna göre, tüm bunları besleyen ve destekleyen başarıyı da yükseltmekte fayda var. Bunun için de daha çok kişi ile kontakt kurarız, daha refah içinde yaşamayı isteriz, daha heyacan verici ilişkilere girmeyi arzularız, daha güvenli bir ortamı sağlamayı planlarız, daha forslu mevkilere sahip olmayı seçeriz.

Gürsel Selçuk
#gumanji

 
Toplam blog
: 20
: 459
Kayıt tarihi
: 30.12.07
 
 

Mayıs 2010'dan itibaren TUVA Sanat Atölyesinde Spiritüel Güçleri Geliştirme, Nefes Atölyesi, Holi..