Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Başarı stratejileri

Başarı stratejileri
 

"Roma'da ikinci olmaktansa, herhangi bir köyde birinci olmayi tercih ederim" SEZAR

'Su anda degilse ne zaman?' ortalama insan omru ne kadar ya da ne farkeder ki ortalamalar, kimbilir kacimiz ortalamaya kadar yasayabilecegiz, Allah bilir, onun icin de harekete gecmek icin en uygun zaman bu zamandan baskasi degil. Saat kac olursa olsun aramak istediginizi arama zamani da simdi, uyanmasin diye kiyamadiginiz bebeginizi opme zamani da. Kolesterolunuz yuksek degilse eger patates kizartma zamani da simdi, sesten rahatsiz olacak kimse yoksa eger bangir bangir calan muzikle dansetme zamani da. Ha bugun ha yarin deyip ertelediginiz yurtdisi tatiline cikma zamani da simdi, su anda, daha uygun bir zaman yok ki!

Kendi isinizi acmak mi istiyordunuz ne zamandir, durmayin acin "basarisizliklar en onemli ogrenme yontemleridir"; hem basarma olasiliginiz daha da yuksek basaramamaktan.

Basarmak icin zayif yonlerinizle mucadele edip ne vakit kaybedin, ne de motivasyonunuzu dusurun. Vaktinizi kuvvetli taraflarinizla saldirmaya ayirin. Her seyden biraz biraz bileceginize, bazi seyleri en iyi bilen siz olun.

'Dagilmayin yogunlasin" biraz zeytin biraz da peynir satarim demeyin, zeytinin her cesidini satin, en iyisini siz satin ki, basariyi iskalamayin. Dusunun bakalim hem, komsunuz yeni bir peynirci ariyor mu acaba?

Kiremit ureticisiyim demeyin, egik catilarin akmasini engelleyen sorun cozucuyum deyin ki, yeniliklere acik olun, amac kiremit satmak degil cati onarmak! Bugun kiremitle olur yarin kimbilir ne ile!

Ama sakin sevmediginiz islerle ugrasmayin, sevmeye calismayin ya da baskalari iyi dusunsun diye sevmediginiz bir isi secmeyin, basaramazsiniz, basardiginizi sansaniz bile mutlu olamazsiniz, deger mi?

Kazanca yogunlasmayin, insanlarin islerini halletmeye, eksikliklerini gidereye yogunlasin, kazanc mecburdur bunlarla beraber gelmeye, engelleyemeyeceksiniz :)

Trial and Error metodunu kullanin, deneme yanilma yani. Do not only think it, ink it, yani sadece dusunmeyin yazin da!

Ayrintilari ogrenmek isterseniz K.Friedrich ve L.J.Seiwert'in yazip Savas Tumis'in Turkce'ye cevirdigi "Kisisel ve Kurumsal Basari Stratejileri" kitabini okuyabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 3
: 1447
Kayıt tarihi
: 09.03.07
 
 

Hayvan sevgim sayesinde İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ni bitirmeyi başardım, büyük oy..