Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '07

 
Kategori
Eğitim
 

Başarılı olmanın kuralları.

Başarılı olmanın kuralları.
 

Başarılı olmak şansa bırakılacak bir iş değildir. Bilgi ,sabır ve kararlılık ister. Bu yüzden öğrencilerimizin derste veya ders dışında yapmaları ve yapmamaları gereken davranışları bilmek zorundadırlar. Başarılı olmak iç disiplini sağlamak ve ne istediğini bilmekle mümkündür. Başarılı olmak için ;
1-Çalışma zamanı dışında ilgilendiğiniz her şeyden bilgi öğrenmeye çalışın. Mesela bilgisayarda sizleri geliştirici olan sitelere girin. Dergi ve kitap alırken size bilmediklerinizi veren kitap ve dergi olmasına dikkat edin.
2-Her yerde ve her zaman öğrenebilirsin. Yolda giderken radyo dinleyip ve radyonun öğretici özellikte olmasına dikkat edebilirsin.
3-Bir günde yapman gereken işi başka güne bırakma. Unutmayın bıraktığınız işler birikir ve sonunda işin içinden çıkılmaz hale gelir.Biriken işler çalışma şevkinizi azaltır ve derse motive olamazsınız. Her gün belirli zamanlarda programınıza uygun disiplini bozmayın.
4-Başladığın bir işi yarım bırakma muhakkak bitir. Yarım kalan işler bitmemiştir .Düzenli ve planlı çalışacağın için başladığın işini bitirme alışkanlığını kazanmak zorundasın.
5-Bir zamanda birden fazla iş yapma.Yaptığın işler az olsun tam olsun . En iyisini yapmaya gayret et. Eğer yaptığın işin en iyisini yapmazsan devamlı "ben başarısız oldum ama daha iyisini yapabilirdim"cümlesi aklına takılacaktır. Kendini tanımama veya yanlış tanıma sonucuna varırsın. Başarılı olabileceğin halde kendini başarısız olarak görürsün.
6-Başladığın bir işi bitirmeden diğerine geçme. Yani,bir kitap bitmeden diğer kitaba geçme. Matematik dersini bitirmeden diğer derse geçmek tüm derseleri yarım yamalak çalışma manasına gelir.
7-Bugünü bitirdikten sonra, ertesi güne neler yapacağını kararlaştır. Bu kararlara uymaya çalış.
8-Derse başlamadan evvel gerekli araç ve gereçleri yanına al. Dersten kalkmak zorunda kalma . Çünkü ilgin dağılabilir ve motivasyonun azalır.
9-Derse başlamadan evvel dersi en iyi anlama biçimini ,araç gereçleri ,konu için gerekli mağzemeleri,notları düşün. Yanına al derse hazırlıklı başlamalısın. Fizik dersinde aynalar konusun çalışmadan önce intermetten aynaların önemi ve konu anlatımını yanına alabilirsin.
10-Bir derste yılgınlık olduysa muhakkak anlaşılmayan yeri anlamak için imkan ara. Yılgınlık tembelliktir. Anlamadığın yerleri anlamaya gayret et.
11-Ders konularında konuyu kendi içinde bölümlere ayır. Ayırdığın bölümleri bitir.Sonra bölümleri bütünleştir. Dersi daha iyi anlayacaksın.
12-Devamlı ve planlı çalış. Her gün aynı saatte derse çalışmaya başla. Bunu alışkanlık haline getir. Tatil zamanlarında bile az ve yorucu olmayacak şekilde çalış.
13-Derste yorulduysan başka bir sevdiğin derse veya işe geç. Asla boş oturma veya dinlenmek için masadan kalkma. Ders süreni doldur.
14-Çok çalışmayı başarı sayma. Ölçüt olarak öğrendiklerini ölçüt al. Önemli olan sonuçtur. Eğer derste uzun süre kaldığın halde hiçbir şey öğrenememişsen başarı sağlayamamışsındır.Derste kaldığın zaman önemli değildir, sonuç önemlidir.
15-Fikri çalışmalar için,aynı saatlerde devamlı ve düzenli bir surette,günde iki üç saat bile yeterlidir.
16-Tüm çaba ve çalışmalarının kendin için yaptığını asla unutma.İleride kendini nerede ve nasıl görmek istiyorsun?bu sorunun cevabı senin elinde.
 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..