Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Başarılı Şirketlerin Yönetim Kurullarında Kadınlar var.

BAŞARILI ŞİRKETLERİN YÖNETİM KURULLARINDA KADINLAR VAR.

Küresel Kadın Zirvesi 2011, geçtiğimiz hafta ilk defa ülkemizde, İstanbul’da gerçekleştirildi. Siyaset ve iş dünyasından uluslararası çapta bir çok önemli konuşmacı ve katılımcı ağırlandı.

Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Tüsiad Başkanı Ümit Boyner’in yanısıra Namibya ve Malezya Devlet Başkan eşleri de konuşma yaptı. Zirve, çeşitli ülkelerden iş kadınlarına iletişim ortamı sağlamanın yanında, girişimci ve profesyonel başarılı kadınların örnek hikayelerinin de paylaşılmasını sağladı.

Araştırmaların sonuçları ticari başarı için kadın yönetici diyor

MC Kinsey Danışmanlık firması ile ortak yürütülen, Dünya Bankası destekli geniş çaplı araştırma sonuçları ise ilginç. Sadece halka açık şirketleri dikkate alarak yapılan araştırmaya göre, yönetim kurullarında kadın olan kuruluşlarda, ticari başarı oranı daha yüksek.

Yönetim kurullarında kadın yönetici bulundurma ortalamaları ise şöyle (2010):

Avrupa % 12

Ortadoğu ve K.Afrika % 3,2

Amerika (Kıta) % 9,9

Asya Pasifik % 6,5

Intel Corp. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Jane E. Shaw, ABD’de Fortune 500 içindeki şirketlerde, yönetim kurullarında kadın oranının % 15,2 olduğunu vurguladı.

Malezya’da halka açık kuruluşların kadın yönetim kurulu üyesi oranı ise % 7,6.

Avusturya'da, şirketler halka açılırken kadın istihdam oranı sorgulanıyor.

Anlaşılan, Avusturya, ticari başarıda cinsiyet dengesinin gerekliliğini çoktan keşfetmiş. Halka açılma sürecinde, kadın çalışan ve kadın yönetim kurulu üye oranları önemli kriterler arasında yer alıyor. Türkiye’de ise, Sabancı Üniversitesinin, halka açık şirketler üzerinde yaptıkları araştırma tamamlanmak üzere. Sonuçları merakla bekleniyor.

Kadın Kotası kolaylaştırıcı bir çözüm.

Kadınların yerel ve devlet yönetimlerinde yerini almasını kolaylaştırıcı kota uygulaması ise giderek yaygınlaşıyor.

Konuşmacılar, Norveç, İspanya, İzlanda, Fransa, Hollanda ve İtalya’da kamu yönetimlerinde kadın kotasından bahsetti. İsrail, G. Afrika, Danimarka, Finlandiya, Irlanda ve İzlanda’da devlete ait kuruluşlarda kadın kotası devrede görülüyor. Berlin, Nurnberg ve Quebec belediyeleri de yönetimde kadın kotasını benimsemişler.

Peki neden cinsiyet dengesi önemli ?

Araştırmalara göre, iş dünyasına kadın ve erkeklerin katacağı yetenekler birbirinden farklı. Tüm yetenekleri bir kuruluş bünyesinde barındırabilmek ve halkayı tamamlamak ise rekabet üstünlüğü doğuruyor.

Farklılıkların aynı ekipte yaratacağı etkiyi keşfeden, iş dünyasında da kazanıyor…

 
Toplam blog
: 35
: 1716
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

Doğan Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı ..