Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Başkan Macit Özcan'dan Lazkiye Çıkarması...

Başkan Macit Özcan'dan Lazkiye Çıkarması...
 

Mersin Büyükşehir Başkan Özcan ve Meclis Üyeleri ile Lazkiye'de dostluğu bir kez daha pekiştirdi.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Meclis Üyeleri, kardeş şehir Lazkiye’den döndüler.

Lazkiye Belediye Başkanı Saddık Mataracı’nın davetlisi olarak gittikleri Lazkiye’de bir dizi program ve açılışa katılan Başkan Macit Özcan ve meclis üyeleri, gezinin oldukça başarılı geçtiğini belirttiler.

Kesap sınır kapısında Lazkiye Belediyesi yöneticileri tarafından karşılanan Mersin Büyükşehir Belediyesi heyeti, ilk olarak Kesap kasabasında kısa bir turun ardından Lazkiye şehrine geçtiler. Sonrasında Lazkiye Valisi Dr. Halil Meşediye’yi ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, burada Vali Dr. Halil Meşediye ile karşılıklı hediye alışverişinde bulundular.

Daha sonra Lazkiye Belediye Başkanı Saddık Mataracı’yı ziyaret eden Başkan Macit Özcan ve meclis üyeleri, sonrasında ise Kardeş Şehir Anıtı’nın açılışına katıldılar. Burada Başkan Macit Özcan ile Lazkiye Belediye Başkanı Saddık Mataracı, anıtın açılışını gerçekleştirip dostluk ağacı diktiler. Daha sonra öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterisini izleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi heyeti, sonrasında ise Arap Sosyalist BASS Partisi Şube Başkanı’nı ziyaret ettiler. type="text/javascript">

Ziyaretin son gününde ise Başkan Macit Özcan ile merkez ilçe belediye başkanları ilk olarak Bölgesel Planlama Merkezi’ne giderek buradaki yetkililerden yatırım projeleri hakkında bilgi aldılar. Sonrasında Suriye’nin merhum Devlet Başkanı Hafız Esad’ın anıt mezarını ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediyesi heyeti, ardından Vali Dr. Halil Meşediye ile BASS Şube Başkanı Dr.Faruk Bedevi’nin davetlisi olarak Ağaç Dikme Bayramı’na katıldılar. Başkan Macit Özcan ile heyet üyeleri bu etkinliğin ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın davetlisi olarak öğle yemeğine katıldılar.

Gezinin ardından değerlendirmede bulunan Başkan Macit Özcan, Lazkiye ile Mersin’in kardeş şehir anlaşmasının yapılmasının ardından iki şehir arasındaki ilişkilerin ilerlediğini belirterek, <ı>“Her iki şehir açısından da çok faydalı bir gezi oldu. Lazkiye ile Mersin, tıpkı Türkiye ile Suriye gibi birçok yönden birbirlerine çok benziyor. Burada düzenlenen etkinlikler iki şehir arasındaki bağları daha da güçlendirecektir. Bundan sonraki aşamalarda iki kardeş şehir arasındaki ticaret, ekonomi, kültür, sanat ve spor gibi ana konuları geliştirmemiz gerekiyor. İlk olarak bazı nedenlerden dolayı duran Mersin-Lazkiye arası feribot seferlerini yeniden başlatmamız gerekiyor. Sonuç olarak iki kardeş şehir olan Mersin ile Lazkiye önümüzdeki günlerde çok daha başarılı işlere imza atacaktır” dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..