Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '13

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Başkan Özcan, “Caddeler bir Kentin aynasıdır” dedi.

Başkan Özcan, “Caddeler bir Kentin aynasıdır” dedi.
 

Mersin'e üç Dönem Başarılı Hizmetler veren Başkan Macit Özcan


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Oyunları kapsamında kullanılan stadyum ve diğer spor tesislerine ulaşımı sağlayan yeni yollar ile mevcut yollarda yapılan çalışmaları, Mersin Halkı’nın memnuniyetle karşıladığını ve kentin daha güzel bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Başkan Macit Özcan, “Okan Merzeci Bulvarı’nı, Toroslar Anıtı’ndan Üniversite Kavşağı’na kadar çift yönlü olarak asfaltladık ve çizgilerini çizdik. Sonra sırasıyla Üniversite Yolu, İstemihan Talay Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı, İnönü Bulvarı, GMK Bulvarı, 34. Cadde,

32. Cadde, 17. Cadde, 19. Cadde ve 21. Cadde’nin asfaltlama, orta refüj çalışması, ışıklandırma, çizgi ve kaldırım çalışmalarını tamamladık. Yenişehir İlçesi’nde yoğunlaşan spor tesislerine bağlanan her yolun kamulaştırma, yol açma, altyapı, kaldırım, orta refüj ve asfaltlama işlemlerini 6 ay gibi kısa bir zamanda tamamladık ve bu süre zarfında sadece bu bölgede 25 kilometre yol çalışması yaptık. Yeni açılan yollardan birisi olan ve 5 kilometre uzunluğundaki

34. Cadde, bundan sonra otobandan Mersin’e giriş sağlayan beşinci yol olma özelliği taşıyacaktır.” dedi.

Toroslar İlçesi’nde de önemli yolların beton asfaltla kaplandığını kaydeden Başkan Macit Özcan, “Toroslar İlçesi’nde son 6 ayda 10 kilometreyi aşan bir asfaltlama ve kaldırım çalışması yaparak hizmete sunduk. En çok kullanılan caddelerden birisi olan Kuvay-i Milliye Caddesi’ni, eski çöp alanından başlayarak Hastane kavşağına kadar çift yönlü olarak tamamen asfaltladık.” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde yılbaşından bu yana yaklaşık 40 kilometreye yaklaşan yol ve asfalt çalışması yaptığını sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, “Normalde 1 senede kullandığımız asfalt miktarını, son 6 ay içinde kullandık ve birçok önemli caddemizi çağdaş bir görüntüye kavuşturduk. Yol yapım ve asfaltlama işleri basit iş olarak görülmemeli. Bu işler için belediye bütçesinden önemli miktarda para harcanmakta. Çünkü yollar, caddeler ve bulvarlar bir kentin aynasıdır. Özellikle Mersinli sürücülerin, kentimizin ulaşım yollarından çok memnun olduklarını ifade etmeleri bizleri de sevindirmektedir. İnşallah bundan sonraki süreçte de, değerli Mersin Halkı ile birlikte daha güzel işler yapmaya ve kentimizi daha da güzelleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.  

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..