Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Başkan Özcan, “Mersin su fiyatları konusunda çok gerilerde” dedi...

Başkan Özcan, “Mersin su fiyatları konusunda çok gerilerde”  dedi...
 

Macit Özcan,Spakülasyona gerek yok dedi.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, uygulanan su fiyatları konusunda Mersin’in diğer Büyükşehirler arasında orta sıralarda kaldığını ifade etti.

Mersin’de su fiyatlarının çok yüksek olduğu şeklinde yaygın bir fikrin mevcut olduğunu ve bu durumu bazı siyasi partilerin kendi politikaları için kullandığını kaydeden Başkan Macit Özcan, “Atıksu Arıtma Tesisi yapılmamış olsaydı, su fiyatları kentimizde biraz daha ucuz olurdu. Çünkü su faturalarına yansıyan meblağın bir bölümünü atıksu arıtma bedeli oluşturmaktadır. Ancak Atıksu Arıtma Tesisi’nin kentimiz için ne kadar önemli olduğu tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmektedir. Ayrıca yine su faturalarında ödenen tutarın içinde ilçe belediyelerin çevre temizlik gibi vergileri de yer almaktadır” dedi.

Su fiyatlarına ne seçimden önce ne de seçimden sonra zam yapmadıklarını ve zam yapmayı düşünmediklerini kaydeden Başkan Macit Özcan, “Fakat her ne hikmetse seçimlerin üzerinden daha 4 ay geçmişken başta İstanbul olmak üzere bazı Büyükşehir Belediyeleri su zammı yapmaya başladılar. Bu şehirlerin suya yaptıkları son zamla su fiyatları konusunda kentimiz orta sıralarda yer bulmuştur. ‘Mersin Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyor’ diyerek siyaset yapmaya çalışanlar acaba bundan sonra ne diyecek” diye sordu.

Mersin’de su fiyatlarını yükseltmek bir yana, düşürmek için çalışma içinde olduklarını da ifade eden Başkan Macit Özcan, “Bu konu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz aylarda görüşüldü. Su fiyatlarının düşürülme konusu önümüzdeki aylarda Meclis’te tekrar gündeme gelecek” dedi.

Söz konusu siyasi parti temsilcilerinin her ne hikmetse telefon ve elektrik faturalarının yüksekliği ile ilgilenmediklerini ve tüm dikkatlerini su faturaları üzerine yoğunlaştırmalarının ilgi çekici olduğunu belirten Başkan Macit Özcan, “Ev telefonu ile 1 liralık görüşme yapan vatandaşın eline 19 liralık fatura geliyor. Madem halkın çıkarlarını savunuyorsunuz, o zaman telefon ve elektrik faturalarını da gündeme getirin. Fakat amaç halkın çıkarları değil de kendi siyasi geleceğinize prim yapmak olduğu için bu unsurları görmezsiniz” dedi.
Mersin’in geride bırakılan 10 yıllık zaman içinde hiçbir zaman Türkiye’nin en pahalı suyunu içmediğini sözlerine ekleyen başkan Macit Özcan, “Gerçekler zamanla ortaya çıkmaktadır. Mersin ne geçmişte ne de günümüzde suyu en pahalı satan il olmamıştır. Özellikle bazı Büyükşehir belediyelerin yaptığı son su zammıyla birlikte Mersin su fiyatı konusunda çok gerilere düşmüştür” dedi.

Suya büyük yatırım yaptıklarını da vurgulayan Başkan Macit Özcan, “Şu anda kent merkezinde 600 kilometre uzunluğundaki tüm içme suyu şebeke boruları yenileri ile değiştiriliyor. Geride bıraktığımız 5 yıl içinde başta Mezitli olmak üzere tüm ilçe, belde ve köylerin büyük kısmını Berdan suyuna kavuşturduk. Kentin muhtelif bölgelerinde yapımına başladığımız 63 bin tonluk 6 adet su deposunun yapımı da tamamlanmak üzere” dedi.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..