Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Başkan Özcan,DENİZPARK MERSİN’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK DEDİ.

Başkan Özcan,DENİZPARK MERSİN’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK DEDİ.
 

Macit Özcan,Çağdaş Mersin için kolları sıvadı.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, ihalesi bir süre önce tamamlanan Denizpark’ın, Mersin’in çehresini değiştireceğini ifade etti.

Başkan Macit Özcan yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu projenin yapılma zamanını eleştirenlere cevap vererek, <ı>“Bu projenin gerçekleşeceği alan 45 dönüm olup, Hazine’den tahsisi yapılmıştır. Eğer süresi içinde bu proje amacına uygun hale getirilmezse, Hazine bu 45 dönümlük araziyi Büyükşehir Belediyesi’nden geri alır. O nedenle bu projenin ihalesini biran önce yaptık ve 2 yıl içinde de hizmete sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin özellikle sahil kentleri başta olmak üzere birçok kentinde Denizpark’ların yaygın olduğunu kaydeden Başkan Macit Özcan, <ı>“Bir sahil kenti olan Mersin’de gerçekleştireceğimiz Denizpark, eğlence anlamında önemli bir boşluğu dolduracaktır. Ayrıca yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde Mersin tertemiz bir denize kavuşmak üzere. Projemizin içinde söz konusu Denizpark’ın hemen yan tarafında bir plaj düzenlemek ve insanların bu plajdan denize girmelerini sağlamak da yer almaktadır. Bu özelliği ile Denizpark hem bünyesindeki eğlence birimlerinden, hem de yanı başında yer alan denizden faydalanma özelliğini taşıyacaktır” dedi.

21. Yüzyıl yerel yönetim anlayışının; temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, bu tür sosyal tesislerin yapımını da kapsadığını kaydeden Başkan Macit Özcan, <ı>“Büyükşehir Belediyesi olarak, kentin acil çözüm isteyen sorunlarını belli bir program dahilinde çözüyoruz. Örneğin kentin en önemli sorunu olan altyapının belini kırdık. Artık aşırı yağışlarda Mersin, diğer illerde görmeye alıştığımız sel görüntülerini yaşamıyor. Kazılar bittikten sonra da kentin tüm bölgelerini asfaltlayacağız” dedi.

<ı>Öte yandan birçok Belediye’nin yapmaya cesaret edemediği katı atık düzenli depolama tesisi ile atıksu arıtma tesisi projelerini de hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Macit Özcan<ı>, “Tüm bu temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, toplumun ihtiyaç duyduğu sosyal projeleri de hayata geçirmek gerekir. Denizpark projesi de bunlardan birisi. Bundan yaklaşık 7-8 sene önce izbe ve karanlık bir görüntüdeki Kültür Park çalışmasına başladığımızda bizi eleştirenler, şimdi de Denizpark projesini eleştiriyorlar. Ancak o zaman bizi eleştirenler, şimdi Kültür Park’ta kendileri geziyor. Maalesef bazı kafaların, artık belediyeciliğin asfalt dökme ve çiçek sulamadan ibaret olmadığını anlaması lazım” dedi.

Denizpark bünyesinde çeşitli boy ve özellikte kaydıraklı havuzların, süs havuzlarının, peyzaj mimarisinin en güzel örneklerinin yer aldığı botanik bahçelerinin, cafe ve çay bahçeleri ile geniş bir otoparkın yer alacağını da sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, <ı>“Gerçekleştireceğimiz bu proje Mersin’de bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. Zaten görevde bulunduğumuz 11 yıl boyunca Mersin’de birçok ilki biz hayata geçirdik. Mersin Halkı’nın çok seveceği ve beğeneceği bir proje olacak olan Denizpark ile kentimizin çehresi daha da değişecek” dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..