Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '18

 
Kategori
Edebiyat
 

Başlangıç - Dan Brown

Başlangıç - Dan Brown
 

Kitapta geçen sanat eserleri- 1.Bölüm *


Dan Brown'ın 1996 yılında yayınlanan ilk kitabı Digital Kale bence teknik bilgi olarak bir felaketti, yeni kitabında en azında teknik danışmanlık almış. Kitap, yazarın bütün romanlarında olduğu gibi çok akıcı, kalın gibi görünse de çabuk biten ama bitmesin lütfen diyeceğiniz bir eser. Edmond Krisch çılgın, dahi, sanat sever, zengin, ateist ama çok şansız, gerçek hayatta Elon Musk ile benzerlik hemen dikkat çekiyor. Onun da Teslası var, üstelik ilgi alanları da aynı, kitabın temel dayanağı (A.I. artifical inteligence) yapay zeka. Son zamanlarda  yapay zeka konusunda yapılan açıklamalar kitap için iyi bir kaynak olmuş. Bu açıklamalar hakkında merak ettiğiniz detaylar varsa youtube'da 'ted talks A.I.' diye arama yapmanız yeterli. Bazı konuşmacıların, aslında kitaba bir temel oluşturmuş olduğu görülür.

Kitap Bilbao, Madrid, Sevilla ve finali Barcelona da geçiyor. Kitabın sonunu tahmin etmek zor olmadı. Kitapta en çok ilgimi çeken noktalardan birisi ise, din ile bilim asla bir arada olamayacağı ve bütün akademisyenlerin bunu kabul ettiği defalarca vurgulanmış. Eğer kitap okuyan bir toplum olsaydık, özellikle tutucu kesim biraz kitap okuyor olsaydı bu kitap çok tepki çekerdi.

 

* Kitapta geçen sanat eserleri- 1.Bölüm '...meydanda oturan on iki metre boyundaki köpeğe başını kaldırıp baktı.' Jeff Koons, Puppy, 2009

 
Toplam blog
: 3
: 81
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

Uygulama Geliştirme Mimarı, Bilgisayar Mühendisi, okuduğum kitaplar hakkında yorumlar içerir.  ..