- Kategori
- Futbol
Başlangıç iyi

Altay, yeni Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan yönetiminde çıktığı ilk maç olan zorlu Orduspor deplasmanından altın değerinde üç puanla ayrıldı. Takımın ve camianın bu galibiyete çok ihtiyacı vardı.
Ancak şunu en baştan söyleyelim. Altay bugün mükemmel bir futbolla galibiyeti almadı. Teknik Direktör Coşkun Demirbakan’ ın da maçtan sonra söylediği gibi Altay’ a şansı da oldukça yardım etti.
Orduspor, geçen hafta Akhisar deplasmanından üç puanla ayrılmıştı. Altay ise kendi sahasında Kayseri Erciyesspor’ a 3- 2 yenilmişti. Moral ve futbol olarak çöküntü yaşayan İzmir’ in siyah- beyazlı ekibi üstelik pek çok oyuncusunun sakat ve hasta olmasından dolayı eksik bir kadroyla gelmişti Ordu’ ya. Maç sırasında da bunların etkisi hissedildi Altaylı oyuncuların üzerinde.
Maça Orduspor oldukça baskılı başladı. Altay kendi sahasına hapsoldu. Siyah- beyazlılar orta sahayı geçemedikleri gibi özellikle 4. ve 10. dakikalarda kalesinde mutlak gol pozisyonları gördü.
Altaylı futbolcuların amatörce hatalar yaptıkları karşılaşmada rakip kaleye ilk tehlikeli şutlarını 27. dakikada attı siyah- beyazlılar. Bu şutun dışarı çıkmasından kaynaklanan korner Altay’ ın golünü getirdi. Murat Hacıoğlu’ nun korner atışına iyi yükselen Ufukhan, Altay’ ı deplasmanda 1- 0 öne geçirdi.
Orduspor ikinci yarıya golle başladı. Bomboş Muharrem Orduspor’un beraberlik golünü attı.
Orduspor, Süper Lige çıkma hedefine oldukça kilitlenmiş. Bu maçta da özellikle beraberlikten sonra galibiyet golü için Altay kalesine yüklendiler. Fakat bu yüklenme “ hurra “ şeklinde olunca orta sahayı boş bıraktılar. Yapılan değişiklikler de bu yönde oldu. Üstelik Ordusporlu oyuncular agresifdiler. Bu belki de kenar yönetimden kaynaklanıyordu.
Mesela 52. dakikada tamamen topa olan müdahaleden sonra anlaşılmaz bir tepki verdiler. Uğur Tütüneker bu pozisyon sonrasında öyle aşırı tepki verdi ki, kendisini saha dışında buldu.
İlerleyen dakikalarda Altay savunmasının sağ tarafı tamamen çöktü. Orduspor, o taraftan arka arkaya 3- 4 net gol pozisyonu buldu.
“ Tamam yandık, Orduspor’ un golü yakındır “ diye düşünürken Orduspor orta sahasının boş olmasından faydalanan Altay Mehmet Şen ile ileriye güzel çıktı. O’ nun pasında Cenk Ahmet, Altay’ ı tekrar öne geçirdi. Bu golde Orduspor kalecisi Fevzi’ nin çıkmaması da etkili oldu. Fevzi, çıkması gereken bu pozisyonda kararsızlık yaşayarak hata yaptı.
Coşkun Demirbakan, aksamaya başlayan Murat Hacıoğlu’ nu oyundan çıkarıp yerine Hassan Wasswa’ yı aldı. Bu doğru bir değişiklikti. Wasswa, Altay defansına ve orta sahasına canlılık getirdi.
Orduspor’ un yüklendiği bu dakikalarda Altay, pek çok uygun pozisyon yakaladı. Ancak Altaylı oyuncular çok top ezdiler. Maalesef bu, maç boyu sürdü. Örneğin Mehmet Şen gibi bir oyuncu aldığı topların çoğunu ezdi. Hele uzatma dakikalarında rakip ceza sahası önünde aldığı topu o kadar kötü kullandı ki.
Ya bu topun geri dönüşünde genç oyuncu Mehmet Sak’ ın ceza sahasını tam karşıdan gören yerde yaptığı faul. O faul atışı Altay kalesinde çok büyük bir tehlike yarattı. Sonra aynı oyuncu gitti rakip kalecinin topu oyuna sokmasını engelleyip gereksiz yere sarı kart gördü. Zaman kazanmaya çalışması normal ama artık iş kart aşamasına gelince şarj yapmayı bırakmayı bileceksin.
Yani Altaylı oyuncular amatörce hatalar yapıyorlar. Gerek kendi yarı sahalarında gerekse de rakip yarı sahada çok hata yapıyorlar. Doğru top kullanamıyorlar.
Maçtan sonra kazanan takımın taraftarı ile bunu kutlaması normaldir. Ama o oyunculara taş yağdırmak normal değildir. Bu olay yanlış olmuştur.
Yine maçtan sonra Altay Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan’ ın açıklamaları tutarlıydı. Ercan Ertemçöz’ ün takımı iyi hazırladığını ama bazı sıkıntılar olduğunu söyledi. İyi oynamadıklarını, Orduspor’ un hatalarının galibiyetlerinde etkili olduğunu belirtti. Bir- iki haftaya ihtiyaçları olduğunu ifade etti.
Gelgelelim Altay’ ın geçmiş haftalarda kaybettiği puanlardan dolayı yeni kayıp lüksü yok. Şimdi önümüzdeki hafta oynanacak olan Güngören Belediyespor maçı daha da fazla önem kazandı. Orduspor galibiyetinin yansımasının sürmesi için Güngören maçının kazanılması gerekiyor. Umarım Altay bir seri yakalar ve artık Büyük Altay’ a yakışan yerlere gelir.