Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '16

 
Kategori
Sinema
 

Batman V Superman ''Yeni Bir Başlangıç''

Batman V Superman ''Yeni Bir Başlangıç''
 

Batman V Superman


Christopher Nolan :

2002 yapımı ''Akıl Defteri, Momento '' filmi ile yüksek çıkışını yaptıktan sonra Prestij filmi arkasından Batman Başlıyor, Kara Şövalye, Kara Şövalye Yükseliyor ! tabi Christopher Nolan kariyeri de iyice yükseliyor, sonrasında Başlangıç gibi bir film ile dünyada ses getiren bir filmin yönetmenliğini yapıyor. Bu serilere kadar gerçeklik ve bildiğimiz gerçeklik dışını en iyi yansıtan yönetmen olduğunu düşünüyorum. Hepsinin üstüne birde '' Yıldızlar Arası '' filmini çekip yemek sonrası tatlısınıda yapmış oldu. Kara şövalye serilerinde kahramanın her ne kadar güçlü olsada herkesin zayıf yönü olabileceğini ama bu zayıflığa rağmen ayağa kalkıp tekrardan yol alabileceğini anlatmaya çalışmıştır. Süperman filmlerinin eski versiyonlarında imkansızlıkla çok şey yapılmış ve duygu olabildiğince yansıtılmaya çalışılmıştır. O zaman insanlar fantastik kavramlara bambaşka gözle bakarlardı, şimdi ise alıştılar.


Çelik adam filminde sadece Kal- el olmak değil, duyguyu çok iyi işlemek lazım. Geçmiş yapımda bir insan içinde aşk ve sevgi olması olasılığınıda  izledik. Her ne kadar buna katılmayacak insanlarda olsa istediğiniz kadar farklı türde film çekin içinde duygu veremezseniz başarı uzun yıllar hatırlanacak bir yapıta dönüşemez. Bu yüzden Christopher Nolan filmine gidiyormuş gibi Yeni çelik adam izlemeye giderseniz beklentinizi kesinlikle karşılamaz. Bu filmi başka bir açıyla izleyin size sunulan şekilde değil, o zaman film size güzel gelir.

Görsel efekt ve görüntü anlamında renklerin bize sunumu konusunda çok ciddi başarısı olan bir yönetmen olan Zac snyder, kendisinden tam beklediğim gibi bir film yapmış. Çizgi romandaki karakter tiplerine daha uygun çizilen bu yeni seri karakterleri normalde izlediğimiz serilerden farklıdır. O yüzden aynı düzeyde değerlendirmek yanlış olur. Filmde çok fazla kopukluk var, muazzam renk döngüsünü ve kamera tekniklerini izliyorsunuz, çok başarılı bir yönetmen ama kopuklukları hikayede toplayamayan bir insan. Şu an sinemada bir çok kişinin gelipte bağlantıyı tam kuramaması ilk yapım gibi düşünmeleri bu nedendendir. Halbuki bu seri diğerlerinden farklı olarak başladı ve devamı gelecek, DC dünyasının çizgi roman karakterlerindeki gibi yansıtılan bir film izliyorsunuz. Superman daha yorgun batman kırışıklıkları artmış ve yorgun sert bir ifade ile karşınıza çıkıyor. En çok sorulan soru Ben Afleck batman olabildi mi?

Başta ilk söylendiğinde olmasa iyi olurdu demiştim ama kendisi rolden hakkı ile çıkmış hatta çizgi romandaki batman karakterine bire bir uyuyor. Batmanda yeni bir başlangıç olacak.  Dedim ya çizgi roman okuyucularına göre neredeyse birebir çekilmiştir. Çizgi roman okumayan serileri pek kavrayamaz, o yüzden bilmediği bir konuda boş konuşmuş olur.  Bu nedenle izlerken önceki Batman yada Superman gibi değerlendirmeyin. Yeni bir seriyi ilk defa izliyorsunuz.O gözle bakın çünkü bundan sonraki tüm seriler bu şekilde olacak, bununda başka bir havası var. Bir sonraki serilerde bu kadar puan alırda izlenme oranı çok yüksek olur mu bilmem, çünkü gelenlerin bir kısmı Christopher Nolan'ın önceki filmlerine benzer olur umudu ile gittiler.

Geniş açıdan bakarsak filmimiz gereken hasılatı yapıyor ve izleyicisini iyi yada kötü sinemaya çekiyor. Ben afleck ikinci filmdede yer alacak, üzerine yeni karakterlerde dahil edilecek yani renkli bir seri bizi bekliyor, yeni bir başlangıç olacak.

Müzikteki Hans zimmer composer dehasından bahsedelim, neye imza atsa başarılı bir iş çıkartıyor. Yine yeni seride dinlemekten zevk alacağınız parçaları ile tam bir kulak ziyafeti veriyor. Warner Bros ile bir çok çalışması bulunmakta yapıtlarında birbirine yakın melodiler kullanıyor, bunların insan üstünde başka etkileri var ama bu başka bir çalışma ve makale konusu anlatımıdır. Onun şimdilik dinleyip zevk alalım yeter. Ayrıca bir kaç yapımdır yanında Tom Holkenborg yani Junklie XL ile beraber çalışıp bize farklı ziyafetlerde sundu. Bundan sonrada serinin devamında da aynı şeyleri sunacağına eminim.

Chritopher Nolan ile seri devamına çalışılmamasında ki en büyük etken karakterlerin farklı yapıda olması ve DC komik evreni yaratılmak istenmesi bu yüzden seri düşüncesi olan Zac Snyder ile çalışılmaya devam edilecek. Ben Afleck'in seri devamını oynaması düşüncesinde ki en büyük katkıyı DC evrenindeki yaşanacakları Zac Snyder'ın anlatması.

Amerika'da 13 yaş altı girebilsin diye bir çok şiddet sahnesi kesilmiş, bunu ya dvd yada blu-ray versiyonunda yayınlıyacaklar. Sevenlerine duyurulur.

Bugün dünyada Avengers ve Karakterlerinin rüzgarları esiyorsa, neden bir DC ve Marvel rüzgarıda esmesin. Herkese iyi seyirler dilerim.

Murat Sarı

muratsari8084@hotmail.com

https://twitter.com/muratsari8084

09.04.2016

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 52
: 1367
Kayıt tarihi
: 25.11.12
 
 

Düşüncelerimi, hayallerimi, bilgilerimi paylaşmayı seviyorum, dünyaya birbirimizi anlamak çin gel..