Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '08

 
Kategori
Tarih
 

Batmayan güneşler!!!

Batmayan güneşler!!!
 

Tarih sayfalarında en çok iz bırakan bir milletin torunlarıyız. Bir vatanın tarihi ancak bu kadar şanlıdır. İşte bu şanlı tarihin en büyük zaferlerinden birisi de Çanakkale Zaferi'dir...

Genç, yaşlı binlerce insan 3 dakika sonra öleceklerini bile bile aşk ile vatanı kurtarmaya koştular... Üstat ne güzel söylemiş:"Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker/Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer. "Evet bir karış vatan toprağı için kanını feda eden askerlerimiz, şehitlerimiz...Ve bizlerde onların torunlarıyız. Acaba böyle ulu bir ecdatın torunları olarak onlara layık mıyız?

93 yıldır ismini zikredip, ruhunu kalbimizde yaşatıyorsak, her yıl senin onurlu şehadetini anıyorsak ve geçmişimizden taviz vermeyip seni günümüze de taşıyorsak, evet bu güzel sıfata sahiplik etmek görevimiz olsa gerek.

Böyle şanlı bir makama sahipsin, ne güzel. Böyle büyük bir şehadete Mehmet Akif'in de dediği gibi; dar gelmeyecek makberi kimler kazabilir ki? Koca bir tarihe bile sığdıramazken seni, bir avuç toprağın altına nasıl sığabilirsin? Kahpe düşmanın kör kurşunu nasıl seni hedef alır? Nasıl? Evet, toprak altında da olsan, sen tarihimizi nurlandıran bir güneşsin. Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor. Ay-Yıldız'ımız göklerde gururla dalgalanıyor, senin neslin senden ötürü istikbalini aydınlatıyor. Kalplerimizdeki onur bir katre olup gözden akıyor. İşte bütün bunlarla rahat uyu sen.

==>Allah'ımın rahmeti üzerinden hiç eksik olmasın. Türk milleti var oldukça, sen de var olacaksın

 
Toplam blog
: 29
: 791
Kayıt tarihi
: 01.11.07
 
 

1990 İstanbul/ Üsküdar doğumluyum. Şu anda lise öğrenimi görmekteyim. Kendimi kişisel gelişim konusu..