- Kategori
- Pratik Bilgiler
Bayat ekmekten kalaçuş nasıl yapılır
1 adet 3 günlük bayat ekmeği, küpler şeklinde bıçakla kesilerek derin bir kaba koyunuz. 125 gram Margarini tavada kızdırınız. 1 adet kuru Soğanı, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurunuz. Çalkanalarak ayran kıvamına getirilen 300 gram yoğurt ve 3 bardak suyu, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya ilave ediniz. Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışımı derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökünüz. Ardından Kabın kapağını kapatınız. Bir süre ateşin üzerinde tutunuz ve hemen servise yapınız.
Not: Mutlaka kızgın yağ kullanırken bez eldiven kullanınız
Tavanın sapını duvara doğru çeviriniz ki, bir iş kazası olmasın
Not: Mutlaka kızgın yağ kullanırken bez eldiven kullanınız
Tavanın sapını duvara doğru çeviriniz ki, bir iş kazası olmasın