- Kategori
- Yemek - Mutfak
Bayat ekmekten şekerpare

Bayat Ekmekten Şekerpare
Malzemeleri
200 gram margarin
2 yumurta [1 yumurtanın sarısı üstüne ayrılır ]
1 cay bardağı irmik
1 çay bardağı ince çekilmiş kavrulmuş ekmek içi
1 çay bardağı fındık içi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
3 bardak su
2 bardak şeker
4-5 damla limon
HAZIRLANMASI:
İlk önce şerbetini yapıyoruz. Tencereye suyu ve şekeri alıyoruz 10 dakika kaynayınca limonu ekleyelim. 2 dakika daha kaynayınca soğumaya bırakıyoruz. İrmik ekmek içi fındık pudra şekeri vanilyayı ve kabartma tozunu harmanlıyoruz. Ortasına havuz açarak margarin ve yumurtanın birini bütün birisinin akını harca katıyoruz güzelce yoğuruyoruz. Kıvamı olana kadar un ilave ediyoruz yaklaşık [ 7 8 tepeleme yemek kaşığı ] kıvamı olunca ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz ardından yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sürülüp üstüne fındık konularak fırına verilir. Soğuk şerbet sıcak şekerparenin üzerine dökülür. Afiyet Olsun.