Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Baykal ve Kılıçdaroğlu savcıya ifade verecek mi?

Baykal ve Kılıçdaroğlu savcıya ifade verecek mi?
 

Özel Yetkili Savcıların yeki alanları yavaş yavaş genişliyor! 

Bunu nereden mi çıkartıyorum? 

İklim Bayraktar olayından!.. 

Bildiğiniz gibi İklim Bayraktar, Sayın Deniz Baykal’ın kendisin taciz ettiğini dünya âleme duyurmuş, ancak kimseyi inandıramamıştı. 

İklim Bayraktar’ın çıktığı Teke tek programında, söylediği çelişkili sözler herkesin dikkatini çekmiş ve bu taciz olayının bir kurgu olduğu, İklim Bayraktar’ın CHP üzerinde pirim yapmaya çalıştığı kanısı doğmuştu. 

Olay kısa süre ülke geneline yayılarak, sanal bir gündem oluşturulmuş, yandaş medyanın etkili ve özel yetkili köşe taşları, hemen faaliyete geçip, başta Deniz Baykal olmak üzere CHP cenahının önde gelenlerinin Ergenekon Davası kapsamında ifadelerinin alınması gerektiğini anons etmişlerdi. 

Ve kısa bir süre sonra Ergenekon Savcılarının Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’i ifadeye çağırdığı, bu konuda Ankara Cumhuriyet Savcılığına talimat yazıldığı duyuruldu. 

Ülkemizin gelmiş geçmiş en ünlü Savcısı Zekeriya Öz, basına yaptığı açıklama ile kimseyi ifadeye çağırmadığını açıklayarak gönüllere su serpmişti(!) 

Bu açıklamanın üzerinden çok kısa bir süre geçtikten sonra, Zekeriya Öz’ün doğru söylemediği, Ankara Cumhuriyet Savcılığına talimatı bizzat kendisinin yazdığı ve Deniz Baykal’ın mağdur, Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’in tanık olarak ifadesinin alınmasını istediği anlaşıldı. 

Şimdi Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade vermeye gidip gitmeyeceği merak konusu. Bu konuda bahse tutuşanlar bile var(!) 

Gürsel Tekin’in dokunulmazlığı olmadığı için olsa gerek, o bu gün Ankara Cumhuriyet Savcılığına giderek ifadesini verecekmiş. 

Benim anlamadığım, Ankara kökenli bir olayın, İstanbul Savcıları ile ne alakası var. Ayrıca taciz iddiası varsa, ona bakacak savcı ve mahkemeler ayrı. Özel yetkili ve etkili Savcı ve Mahkemelerin görev alanları bu konuları kapsamıyor. Mademki bir taciz iddiası var, o zaman Sayın Baykal’ın mağdurdan ziyade sanık olarak ifadesinin alınması gerekmiyor mu? 

Ha birde büyük balık olayı var! 

İklim Bayraktar’ın evinde yapılan aramada, büyük balıkla ilgili her hangi bir bulgu elde edilmemiş mi? Yoksa bu bulgu CHP ile ilgili olmağı için mi kamuoyuna açıklanmıyor? 

Gelelim asıl konumuza: 

Asıl konumuz ülke gündemi… 

Son günlerde CHP yaptığı çıkışlar ve ürettiği projeler ile ülke gündemini belirlemeye başladı. 

İşte Aile Sigortası… 

İşte Askerlikle ilgili projeler… 

İşte Toplumsa barış için: Özgür İnsan, Kardeşçe Yaşam projesi… 

İşti çiftçilere yönelik tarımı destekleme projesi… 

Bu projelerin önü, eften püften bahanelerle kesilmeye çalışılıyor. Ayrıca gündemi değiştirmek için çeşitli kurum ve kuruluşlardan destek alınıyor… 

Ancak yaratılmak istenilen sanal gündem, CHP’nin toplumla olan kaynaşmasının önüne geçemiyor. Önümüzdeki günlerde çok daha sansasyonel gündem yaratma çabaları içine girilirse, kimse şaşırmasın. 

Seçimler yaklaşırken bazı CHP’lilerin ve ulusalcıların Ergenekon üyeliği öne sürülerek gözaltına alınıp tutuklanma olasılığı hayli yüksek! 

Bildiğiniz gibi bu örgüte üyelikte sınır yok! 

Ayrıcı suç deliline de gerek duyulmuyor. 

Savcı suç delilleri gizli, sana söyleyemem dedi mi iş tamam! 

Sen demokrasi, insan hakları, hukuk, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi diye yırtın dur! 

Bizim demokrasimiz normal bir demokrasi değil! 

Bizim demokrasimiz ‘İleri Demokrasi’!.. 

Bizim demokrasimizde, demokrasi sadece bir araç! 

Amaç; biat kültürünü yerleştirmek, biat etmeyenleri bertaraf etmektir! 

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..