Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Baylar - bayanlar dikkat..!

Baylar - bayanlar dikkat..!
 

SPERM KALİTESİ VE TÜP BEBEK


Tarım ilaçlerına ve kozmetiklerde , gıda ambalajlarında, bebe biberonlarında kullanılan bazı kımyasallarGebelikşansını düşürüyor. Neden mi?...Kimya eğitimi görmüş biri olarak bu konuya duyarsız kalmak istemedim sizlerle paylamayı düşündüm.

Özellikle "Endokrin bozucu bileşikler" olarak adlandırılan BPA (BPA NIN açılımı: Bisphenol-A için kullanılan kısaltma. BPA gıda ambalajlarını (konserve, kutu meyvesuyu, süt) astarlayan kimyasalın bir içeriğidir. Aynı zamanda polikarbon plastiğin önemli bir yapı taşıdır. Genelde "geri dönüşümlü" tekrar tekrar kullanılan, tabanında 7 ile işaretlenmiş plastikler…).

Ftalat eterler, DDT gibi maddelerin kullanımında dikkatli olmak gerekiyormuş uzmanların söylediklerine bakarsak. Bu tip maddeler kısrlık yapıcı, erken doğum riski, polikistik over sendromu ve rahim içi gelişme geriliği ile doğrudan ilgili. BPA denen madde biberonlarda, pilastik şişelerde, oyuncaklarda hatta bazı tıbbi malzemelerde kullanılıyormuş. Ftalat eterle kozmetikte ve temizlik malzemelerinde boyalarda bazı inşaat malzemelerinde kullanılabiliyormuş. Gebelik ön şartlardan biri olan Sperm Kalitesi için bu maddelerin kullanımına dikket gerektiğini söylüyor uzmanlar. Tabii ki hamile kalıdığında ve hamile adaylarında da aynı dikkat gerekiyor.Tüp bebek herşeyi çözmüyor. bu maddelerden etkilenen spermlerle üretilecek bebekler ileride ne tür riskler taşıyacak. Uzmanların bu konularda anne adaylarını bilgilendirmesi gerek bence.

Zaten Tüp Bebek girişiminde bulunacaklar mutlaka bu konuda yeterlik belgeli sağlık kurumlarını seçmeli hatta genetik araştırma labaratuvarı olan sağlık kurumları araştırılmalı. Tüp Bebek için başarı yüzdelerini ne olduğu araştırılmalı. Uzman ekipleri olup olmadığı öğrenilmeli. Umarım daha sağlıklı iyi gelişmiş nesşller için Anne ve Baba adayları gereken titizliği göterir. Bazı önemli insanların dediği gibi hemen 3-4 çocuk yapıverelim deyip.Genetik yapısı bozuk, sağlıksız nesiller topluluğu oluşturup yeni dünyayı zor durumda bırkmayalım.

 
Toplam blog
: 39
: 670
Kayıt tarihi
: 30.11.09
 
 

1950 doğumlu. 4 yıl Kimya Mühendisliği eğitimi almış, 1969’dan beri İstanbul'da yaşayan, çağdaş kasa..