Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Konuşma Terapisti ÇİĞDEM BUZUL

http://blog.milliyet.com.tr/baksukonusanlara

20 Ağustos '18

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Bayram Aslında Çocukluğumuzdur

Bayram Aslında Çocukluğumuzdur
 

Hatırlar mısın, yeni elbisemizi giymek için sabaha kadar uyumamıştık, annem kaç gün öncesinden temizlik yapar, yemekler hazırlanır, mendillere harçlıklar koyulur, evde erkenden kahvaltı sofrası hazırlanır, misafirler beklenir ve titizlikle hazırlanıp hep beraber oturulan ve sohbet edilen yemek masalarımız olurdu diye başlayan ve devam eden sohbetler...
 
Bayram aslında çocukluğumuzdur, ona olan özlemimizdir. Ailecek yenen yemekler, kavuşmalar ve ayrılıklarıdır. Çocukluğumuza, anılarımıza yaptığımız yolculuk ve yeni hatıralar eklemek için bizleri tekrar bir araya getiren en kıymetli zamanlardır.
  
Bayram; dedelerin, ninelerin, torunların, evlatların kavuşması, hasret gidermesi, geleneklerimizi ve göreneklerimizi nesillerden nesillere aktarması için en güzel ve kıymetli günlerdir.
 
Ailemizle, ailemiz kabul ettiklerimizle ya da kaybettiklerimizle hüzünlendiğimiz, mutlu olduğumuz anlardır bayramlar. Bayramlara anlam katan eşyalar, yiyecekler değil insanlardır, komşulardır, mahalledeki çocuklardır, paylaşmak, hatırlamak ve hatırlanmaktır.
 
Bayram; sofralarımıza gösterdiğimiz özenle, geleneklerimize gösterdiğimiz saygı ve sahip çıkmayla, aramızdaki hoşgörülü ve sıcak sohbetlerle çocuklarımıza en güzel örnek olacağımız zamandır. Çocuklarımıza güzel anılar bırakmak ve örnek almalarını istediğimiz davranışları sergilemek için bize en güzel fırsatı sunan en kıymetli zamandır. 
 
Bayram sabahında heyecanla uyandığınız çocukluğunuzu hatırlıyor musunuz? Aynı heyecanı duyarak uyanacak gelecek nesiller şimdi bizim çocuğumuz ama çok yakında torunlarımızın annesi, babası olacaklar. Çocuklarımızın, torunlarımızın; kendi çocuklarına ve torunlarına nasıl bir bayramı miras bırakmasını istersiniz? Bir masa etrafında gülerek, konuşarak, komşuya, misafire özen göstererek, paylaşmanın verdiği bereketle, huzurla geçen bayramları onların da gelecek nesiller aktarmasını istemez misiniz? Bizler bugün nasıl davranırsak gelecek nesillere onu miras bırakacağız. 
 
Bu bayram mesela cep telefonunuz tatilde olsun. Çocuklarınız ekran karşısında değil sizin yanı başınızda olsun. Bayram nedir, neden var? Mesela bunları konuşun, anlatın, paylaşın belki yaşadıklarınızı gözünde tam canlandıramayacak ama duygularınızı hissedecek ve anlayacak. İnsanlar yaşadıklarını unutsa da o anın yaşattığı duyguları hep hatırlarlar. Bu yüzden bayramları gülümseyerek, özlemle anarız çünkü bayramlar birlik, bereket, paylaşma ve huzuru hatırlatır.
 
Bu seneden sevdiklerinizle beraber mutlu bir bayram geçirmenizi dileriz. Artık sizinle olamayan kaybettikleriniz varsa, onlarla beraber geçirdiğiniz bayramları iyi ki vardılar iyi ki o günleri beraber yaşadık diye andığınız huzurlu bir bayram geçirmenizi dileriz. 
 
 
Toplam blog
: 20
: 73
Kayıt tarihi
: 11.04.18
 
 

1998 Marmara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olmuş, eğitimine U..