Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '13

 
Kategori
Bilim
 

Bedenimizin belden aşağısı mı yoksa belden yukarısı mı daha önemli?

Bedenimizin belden aşağısı mı yoksa belden yukarısı mı daha önemli?
 

Beyinden yönetildiğimizi bilen biri böyle bir soruya gerek olmadığını düşünebilir. İnsanın ayakları ve bacakları olmadan da yaşayabilmesi bunu destekliyor. Ancak elbette belden aşağı derken göbekten aşağısını kastediyoruz.

İlk bakışta neredeyse tüm hayati organlarımızın belden yukarıda olduğu görülüyor ama aşağısı olmadan da yukarısı bir işe yaramıyor. Yukarısı olmadan aşağısı ise tümüyle gereksiz.

Kontrol yukarıda ama varlık da aşağıda; belden aşağımız olmasa üreyemeyiz. Var olmak mı önemli, kontrol mü? Var olmadıktan sonra neyi kontrol edeceksin. Burada hayâ kısmımızın sadece cinsellik anlamında düşünülmesi ne kadar yanlışmış meğer. Biz hayâ çukurundan çıkıyoruz.

İnsan bedeni bir bütünden oluşmasaydı keşke; uzuvlarımız makine parçaları gibi sökülüp takılsaydı. Bedenimizi oluşturan bütün parçaların/kısımların birbirlerine bağlı olması, biri olmadan diğerinin anlamının olmaması her bir yanımıza aynı hassasiyeti göstermemizi gerektiriyor.

Bazı yardımcı uzuvlarımız olmadan yaşayabiliyoruz (örneğin el, kol, ayak, böbreğin biri, bağırsak vs) Ancak beyin kalp hayâ ile bazı organlar ve vücudumuzun ana yapısı değiştirilemiyor ve var olmak zorunda. Burada işte bel altı organlarının fazlaca gerekli olmadığı düşünülebilir. Oysa ayak ve bacaklarımız da vücudumuzun asli unsuru sayılmalı. Evet, onlarsız yaşayabiliyoruz ama işte buna yaşamak denirse. Tabii ki ayakların olmayışı gözlerin olmayışı gibi değil.

İnsanlar varlıklarını belden yukarıdaki organlarına borçlu olduklarını sanıyorlar ama örneğin cinsellik olmasa sen var olamıyorsun. Sonra boşaltım kanalları belden aşağıda. Hani olmasa yemek de yiyemeyiz.

Bu arada aşkın uygulama alanı olan cinsel organlarımızın kanalizasyon deliği gibi duran boşaltım kanallarında olması da ayrı bir soru işareti. Yani cinsel organımızın aynı zamanda boşaltım organı olması hiç mantıklı değil. Bu haliyle sevişmeyi itici kılıyor.

Garip konular ama bunları da konuşmamız lazım. Anatomi kitaplarında da belden aşağımızla ilgili fazla bilgi verilmediğini düşünüyorum. Yani bir şekilde hayâsı devre dışı kalan birisinin varlığı olmadığı gibi cinselliği de olmaz. Yani beyin her şeye hâkim ama beyni de yaratan sonuçta belden aşağımız.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..