Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '17

 
Kategori
İstanbul
 

Beğenen var mı?

Beğenen var mı?
 

Dün Facebook'ta da birkaç resmini paylaştığım Taksim Meydanı'nın hali aklıma takıldı uykum kaçtı. Gezi'den beri perişan.
 
1) Dört yılda bir iş yapılamaz mı? Üç ayda yerden gökdelenler fışkırabiliyor.
 
2) Nasıl mimarları, peyzajları var İBB'nin? Nasıl firmalarla iş yapıyorlar? 
 
3) Yurt dışında bir iki şehir görmüş herhangi bir insan bile pekala çok güzel bir tasarım yapabilir! Bu meydanın halini ve bizdeki park/meydan "tasarım"larındaki işbilmezliği aklım alamıyor.
 
4) Manasız beton saksımsı yapılar, ne estetik ne işlev.. Bir köşede saksı saksı çiçekler, çevresinde oturacak yer yok. Koskoca meydana saksıyla mı çiçek konur!
 
5) Neden çim, bitki, çiçek, ağaçcık değil, arada yürüyecek oturacak yerler bırakarak.. Londra'daki Paris'teki parklara baksalar, gidemiyorlarsa fotoğraflara baksalar bu işi yapmaya soyunanlar.
 
6) Yazın ne olacak o meydan olmayan meydan?? 60 derece sıcak fışkıracak, oraya zevk için kimse gitmez de, işi olan, oradan geçmek zorunda olan sıcaktan bayılacak...
 
7) Dünyada bundan daha çirkin, daha rezil, daha berbat bir "meydan" olamaz.
 
8) Şehircilik ölçütlerinde meydan bile değil zaten.
 
9) HER ŞEY BİR BÜTÜN::::: Taksim-Beyoğlu'nda AKM kapandı, içindeki değerli ekipmanlar çürüdü, fareler cirit atıyor, sinema salonları bir bir kapandı, film festivali artık avm'lere kaydı.. Rezil bir İstiklal caddesi.. Kahvelerde işsiz nargile içen, cep telefonu kurcalayan gençler.... İş yok, hobi yok, gidecek park yok, yürüyüş yapacak yol yok, bisiklete binecek olanak yok... Sürekli otur, sigara, nargile iç, telefonla zaman öldür... Yeşil yok, ruhu besleyecek sanat yok... 
 
Toplam blog
: 71
: 1180
Kayıt tarihi
: 24.08.07
 
 

Çevremizdeki kalite(sizlik) ile ilgili yazılarım. Çevremizi kuşatan beton binalar, insanlar, iliş..