Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Beğenme ilk görüşte olur, sonraki beğenmeler takdir etmedir

Beğenme ilk görüşte olur, sonraki beğenmeler takdir etmedir
 

Öteden beri tanıdığınız biri sizden etkilendiğini söylüyorsa inanmayın, birilerinin “elektrik alma” dediği etkilenme ilk başta olur; zamanla âşık olunmaz. Tanıdıkça sevme diye de bir şey olmaz; bu, takdir etme ya da takdir etme anlamında beğenmedir.

Birileri bunu aşkın yerine koyar, bu ilişkiye değer verir, bunun bazı duygularını karşıladığını, içindeki eksiklerini (onun yanında kendini güvende hissetmek, sadakat, dürüstlük, bilgi, büyüleyici özellik, sahiplenme, şefkat vs.) giderdiğini söyler. Bunlar aşk değildir. Herhangi bir kişi de bunları size verebilir.

Ama tabi mutlu ediyorsa devam edebilirsiniz. Aşk başka bir şeydir; ama bunlar da az şey değildir. Aşkı ararım ancak bunları bana verecek biriyle de mutlu olabilirim. Bizim istediklerimiz değil bize verilen bizi mutlu eder; ödül gibi gelir, sürpriz kokar.

Hem aşk kadar sarar içimizi, böyle de birine bağlanabiliriz; tek eksik bizi uçurmaz. Yalnız bu puzzle’nin tamamlanması ve size verecek mutluluğun aşka yaklaşması için tensel yanı olmalı. Ama birbirimize âşık değiliz ki, sadece beğeniyorum onu. Her şeyini beğenseniz bile kişiyi beğenmezsiniz çünkü beğenme arzulama olmadan eksiktir. Yani beğeniyorsanız arzuluyorsunuzdur da. Hatta insan önce karşısındakini bedensel olarak beğenir.

İnsanlar illa da âşık olmak için uğraşırlar. Aşk bir kuştur ve ne zaman nerede dalınıza konacağı belli olmaz. Pencerenizi açık tutup ilişkiler yaşamaya devam etmelisiniz. “Hayır, ben aşkı beklerim” İyi, bekle o zaman.

Beğendiğiniz, hoşlandığınız da sizi mutlu eder. Öyle her şeyini beğenmeniz de gerekmez. Çiçekli fistanının içinde çok güzel görünüyor. Sırf bu nedenle bile onunla olabilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..