Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Bekarlık sultanlıktır

Bekarlık sultanlıktır
 

EVLİLİK ATEŞTEN GÖMLEĞE BENZER BİR GİYEN PİŞMAN OLUR BİR DE GİYMEYEN O YÜZDEN BEKARLIĞIN KIYMETİ İYİ BİLİNMELİ


Bekarlık; her gencin başından geçen, evlilik öncesi bir bekleme, arayış içinde olma ve yalnızlık içinde geçen bir ara dönemdir. Bu dönemde; hem erkek, hem kız evliliğe giden yolda, çok iyi hazırlık yapmaları gerekir. Her dönemin zorluğu olduğu gibi, bekarlık döneminin de bir takım zorlukları vardır. Bu zorluklar o kadar çoktur ki, burada bunları saymakla bitiremeyiz. Ancak; bir kaç önemli olan noktayı da burada söylemeden geçmek doğru olmayacaktır. Bekar bir insanın hem madden, hem de manen kaybı çok büyüktür. İnsan bekarken bu durumun tam farkında olamıyor. İstisnai durumlar her zaman muhakkar olacaktır. Ancak bu argümanlar resmin tamamını görmeyi engellememelidir. Bazılarının dediği gibi bekarlık, o kadar da göründüğü gibi sultanlık değildir. Tabii; burada kişilerin görüşleri de önem ihtiva eder. Zaten biz de görüş ve düşüncelere saygı gösterme nezaketini, elden hiç mi hiç bırakmamamız gerekir. Zaten bizde her zaman bu şekilde hareket etmeye gayret göstermekteyiz. Bizlerin değerli büyükleri de, her zaman bekarlığı tadında bırakmayı, yani; bir saniye bile beklemeden, çok ivedi şekilde evlenmemizi bizlere tavsiye ve telkin etmektedirler. Çünkü bekar bir insan yarım insana benzemektedir. Ama evli insan ise tam bir insan fıtratına dönüşmüştür.


Şüphesiz ki; insanın büyüyüp çoğalması gerekir. Kendinden sonra gelen nesillere güzel evlat ve harika yarınlar bırakmalıdır. Bunların olması için en olması gereken şey de, kişinin kendine uygun halinden anlayan biriyle, dünya evine girmesi gereklidir. Tabii günümüz Türkiyesin de kendine göre birini bulmak o kadar da kolay olmasa gerek. Çünkü artık eski dönemlerin havası ruhu günümüzde kalmamış durumda. Artık herkesin gözü yüksekte olup, kendini her zaman dev aynasında görme edası içindedir. İnsanlar artık işi tamamen maddi boyuta taşımış olmakla, manevi boyut maalesef tamamen göz ardı edilmeye başlanmıştır. Bunlar gerçekten insanı üzen durumlardır. İnsan hangi durumda olursa olsun haline şükretmeyi bilmemekte her zaman açgözlülük peşinde koşmakta o da kendini perişan hale getirmektedir.
Sonuç olarak; bekarlığın da belli bir süresi veya ömrü vardır. Bu ömür veya süre, evlilik akdi ile sona erer. Yani kişinin evlenmesiyle son bulur. Bu hayatta insan gerçekten her şeyi zamanında ve tadında bırakarak, mutlu bir ömür geçirmek sevdasındadır. Kuşkusuz ki hepimizin beklentisi de bu yöndedir. Çünkü; bekarlıkta bir yere kadardır.Artık buna bir son vererek yani bekarlığı tadında bırakarak, evlilik yolunda hızla ilerlemek bizler için en şahane yol olacaktır.


HAYDİ BEKARLIĞA VEDA ........
 

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..