Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '12

 
Kategori
Futbol
 

Belki de en zoru

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Spartak Moskova oldu.

N'olacak şimdi?, Spartak Moskova nasıl bir takım?, Nasıl bir oyun planı var?

Spartak Moskova, Rusya'da Zenit hemogonyasını yıkmaya çalışan önemli ekiplerden biri. Moskova'nın popülerlik bakımından en büyük kulübü. Spartak kulübü aynı Fenerbahçe gibi Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmayı hedefleyen ve bu yolda büyük paralar harcayan kulüplerden biri. İlk maç Rusya'da 21 Ağustos Salı günü Luzhniki Olimpiyat Stadında oynanacak. Şimdi birkaç değerlendirme yapacağım.

1) Çim: Spartak Moskova'nın maçlarını oynadığı Luzhiniki Stadı'nın çimi bizim oyuncularımızı zorlayabilir. Çünkü stadın çimi suni çim olması Fenerbahçe'nin oyunu sahaya yansıtmasını zorlaştırabilir. Pasa dayalı oyun oynayan takımlar için pas kalitesini düşüren bir saha zemini onları bekliyor.

2) Oyun planı: Spartak Moskova fizik güce dayalı, kontra atak oynayan ve geniş alanlarda başarılı olan bir oyuncu topluluğuna sahip. Emenike ve Welliton bu anlamda takımı sırtlayan takım ve gol yükünü çeken oyuncular. Bu oyuncular takımın geçen sezon 67 golün 25 golüne imza atmış isimler. Bu anlamda bu iki oyuncuya özel önlemler alınması lazım.

3) Kadro Kalitesi: Fenerbahçe'nin kadro kalitesi Spartak Moskova takımıyla kıyaslanmaz bile. Çünkü Fenerbahçe uluslararası piyasası ve bölgelerini experi oyunculardan kurulu olması bir avantaj. Spartak Moskova'nın yaş ortalaması 24. Yani genç ve dinamik bir takım.

Umarız Fenerbahçe'nin oyun planını sahaya yansıtır ve beklenilen seviye gelerek Şampiyonlar Ligi'ne katılır.

BAŞARILAR FENERBAHÇE...

 

 
Toplam blog
: 6
: 425
Kayıt tarihi
: 18.07.12
 
 

1997 doğumluyum 16 yaşındayım. Manisa/ Salihli'de yaşıyorum. Salihli Anadolu Lisesi'nde okuyorum...