Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ben buradayım ama zihnim nerede ?

Ben buradayım ama zihnim nerede ?
 

Sabah saatin ziliyle başlayan günlük yaşam koşuşturması içind, yüzümüzü yıkamak, üstünü giyinmek, kahvaltı yapmak hepimizin hiç düşünmeden otomatik bir şekilde yaptığımız eylemlerdir.

Ardından işe ulaşma stresi, çalışma  temposu, öğle arası, toplantılar derken bir iş günü daha sona erer.

Dönüş yolu, akşam yemeği telaşı, çay kahve molasının ardından yaşamdan 24 saatlik bir dilim daha eksilir. Peki tüm bu eylemleri yaparken her birini ruhunuzla, 5 duyu organınızla deneyimlediniz mi?

Koltukta boylu boyunca uzanmış çayınızı yudumlarken, tüm organlarınızla barış içinde, keyifle, o an orada olmanın, o koltukta oturmanın, o çayı içmenin hazzını yaşadınız mı? Sadece anın içinde olmanın zevkini çıkardınız mı? Yoksa kafanızın içinde yarına ait, düne ait düşüncelerle ne içtiğinizin farkında olmadan, ne renk koltukta bile oturduğunuzu anlamadan yaşayıp gitmekte misiniz?

Yaşam, geçmişle geleceğin arasında bir yerlerde bugünde gizlidir. Kafanızın içinden yarına ait düne ait düşünceler geçerken, bugünü, bu anı hissederek, % 100 içselleştirerek yaşamanız mümkün değildir.

Nasıl mümkün olsun ki? Geçmişle mi başa çıkacaksınız? Gelecekle mi? İkisinin arasında kalmış gibisinizdir. İkisi iki yandan sıkıştırdıkça şu anda yaptıklarınızla ilgilenecek vaktiniz kalmaz. Bırakın artık geçmiş geçmişte kalsın. Bugüne ait ne varsa her anını maximumda yaşayın. Çiçeklerin kokusunu ciğerlerinize çekin. Müziğin notalarındaki derinliği hissedin. Doğanın muhteşem renklerini izleyin..

Olmakta olan her şey şimdide saklı..… Bunu böylece bilin. Anı olabileceği en güzel versiyonuna dönüştürdüğünüzde hem geçmişinizi şifalandırdığınızı, hem de geleceğinize sağlam yatırımlar yaptığınızı anlayacaksınız.

Öyleyse hemen şimdi zihniniz her neredeyse onu hemen buraya, bu ana davet edin. Hangi odada oturduğunuzu , üzerinizde ne olduğunu gözden geçirin. Nefes alış-verişinize odaklanın. Ve hiçbir şey düşünmeyin. Sadece bu yazıyı okumaya devam edin . Yalnız  bedeninizin değil aynı zamanda odağınızın da   ŞİMDİ de kalmasına katkı sağlayın. Anda   olmanın hazzını yaşayın. Zihninizin kanat takıp bir yerlere uçmasına izin vermeyin.

 Bunu  yapabildiğiniz sıklıkta yapın. Her seferinde daha uzun sürelerle  başardığınızı farkedeceksiniz. Ve geçmişten  gelecekten yük taşımadan yaşamanın hafifliğini hissedeceksiniz.

Bu ayki yazımı yüzyılımızın önemli Ruhani  Öğretmenlerinden biri olan Eckhart Tolle’nin sözleriyle bitirmek istiyorum.

Varlığınızın kutsal mevcudiyeti şimdi burada bulunmaktadır. 0 ,uzak bir gelecekte değil, şimdi buradadır: 0 , içimizde bir yer, sözlerin ötesinde dingin bir dünya, karşıtı olmayan bir mutluluktur.

Şimdi'nin gücünü keşfedin.
                     

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..