Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Bence o yalnızca köpek değil!

Bence o yalnızca köpek değil!
 

Boss


Son bir buçuk aydır evde minik bir konuğumuz var. Gelmesine ilk başlarda şiddetle karşı çıkmama rağmen, kızımın yalvarış tarzında ikna çabalarına daha fazla direnemedim ve zorunlu bir kabulleniş ile boss da evimizde kendine bir yer buldu.

Hayvanları, bitkileri börtü böceği kısaca doğayı çok severim. Evde köpek bakımının zorluklarını bilmeme rağmen kabullenişimde bu duygularımın etkisi büyük oldu.

Küçük bir karton kutu içinde geldiği gün, kafasını patilerinin arasına sıkıştırıp kara kara gözleriyle masum bakışından sonra zaten mümkün değildi o minicik şeyi kabul etmemek.

Ve boss lu günlerimiz başladı…

Bir canlıyı beslemek o’na yuva vermek, ilgilenmek tabi ki güzel bir uğraş, buna kimsenin diyecek bir şeyi olamaz ama aileye ayrı bir yük ve sorumluluk getirdiği de ortada.. Sevimlilikleri, mükemmel duygu alışverişi, masumluğu tüm bu zorluklarının önüne geçiyor. Üstelik eşim, kedi köpek kılından meydana gelen kist ameliyatı olmasına rağmen o bile karşı çıkmadı o’nun evimizde olmasına. Evlat hatırı her şey yaptırıyor adama.

Gerçi araştırdık öğrendik, aşılarını düzenli ve aksatmadan yaptırdığımız ve hijyene dikkat ettiğimiz sürece bir sorun olmayacağı konusunda bilgilendikten sonra içimiz daha da rahat etti.

Geliş hikâyesi biraz ilginç oldu. Biz erkek istedik. Meğer golden cinslerinin erkeği çok değerliymiş, Ece bu yüzden sancılı ve uzunca bir süre beklemek zorunda kaldı erkek olsun diye. Yine de istediğimiz olmadı ya neyse…

Anne golden beş yavru doğurmuş, dördü ölmüş, sağ kalan da dişiymiş. 45 gün anne sütü emdikten sonra bize gelebildi anca.

Cinsiyet teşhisi daha da ilginç oldu!

Bize köpek dişi diye verildi. Adına ‘’maya’’ dedik. Birkaç gün maya aşağı maya yukarı geçinip gidiyorduk. İlk bakımı için bir veterinere götürdüğümüzde ‘’ hayır bu erkek’’ dediler. Şaşırdık tabi. Yavru köpeklerin cinsiyet tespitinde veterinerler bile yanılabiliyormuş. Hatta kısırlaştırma için dişi diye ameliyata aldıkları köpekler erkek bile çıkabiliyormuş.


Çok anladığımız bir konu değil ama bu veteriner de pek anlıyor gözükmüyordu. O an yapabilecek başka bir şeyimiz yoktu. Erkek dediği için bu defa adını boss verdik.

İkinci aşı ve rutin kontrolü için başka bir veterinere gittiğimizde bu defa dişi demezler mi. Şaka gibi. Artık boss olarak adını da, iyice öğrenmişti, e napalım bu da bayan patron olsun dedik adı böylece boss kaldı.

Birbirimizle duygu alışverişimiz çok güzel. Karnı aç ve tuvalet sorunu olduğunda huzursuzlaşıp havlıyor. Yaramazlık yapıp azarlandığında küçük çocuklar gibi boynunu büküp köşeye saklanıyor. Bir iç çekiyor, sanki çok iş yapmış da yorulmuş gibi. Akşam saatlerinde uyku vakti geldi mi kimseyi takmıyor gidip yerine yatıyor, kendini şekilden şekle sokup en rahat hali alıyor. Biz de böyle oturup onu izliyoruz.

Bazen o’ nun köpek olduğundan bile şüpheleniyorum. TV nin karşısına geçip aşkı memnu izliyor, NTV de opera dinliyor. Reklamları izliyor. Yemek seçiyor. Bir yediği yemeği, ikinciye burun kıvırıyor. Farklı lezzetler peşinde. Adını acaba gurme olarak bir daha mı değiştirsek diyoruz.

En son yaramazlığında şiddetli bir azarlamamdan sonra, bir iki gündür bize küs, depresyonda sanırım, sessiz sedasız ortalıkta dolanıyor, kendini uykuya verdi, suratımıza bile bakmıyor, özellikle de benim.

Blogger arkadaşımız Murat Kocaadam’dan köpek bakımıyla ilgili bilgi almıştım. Çünkü O' nunda bossu ve lindası var bloglardan tanıyorumJ. Sağ olsun kendileri detaylı olarak yemesinden eğitimine tüm bilgileri verdi.

Demişti ki ‘’eğer sizin zaaflarınızı fark ederse o sizin patronunuz olur’’
Eşim ve kızım kıyamadıkları için azarlayamıyorlar ve nitekim de onları hiç dinlemiyor. Bir tek benim komutlarımı yerine getiriyor.

Onların,‘’Mama’’, ‘’Paşa’’ ve ‘’ sema geliyor’’ komutlarına karşılık veriyor.

‘’Mama’’ dayamadıkları tek şey,


‘’Paşa’’
komşu bahçedeki köpeğin adı. Cins, boy, yaş, sınıf olarak hiçbir ortak noktaları bulunmamasına rağmen aralarında ki hissi bağın adını bilemiyorum. Paşa adı geçince nerede olsa o’nu arıyor.


‘’Sema geliyor’’
da malumunuz söz dinletemediklerinde adımı kullanarak yaptığı yaramazlıktan vazgeçirme çabaları.

Ama dün, ’’ uysallıklarıyla bilinen golden cinsi köpek sahibini parçaladı’’ haberini okuduktan sonra boss’a daha yumuşak davranmaya karar verdim.

Tüm canlıların iyiliği, sevgiyi onaylamasına rağmen, hep kötülüğün kazandığı söylense de gün geliyor doğru olan kazanıyor. Sanırım dozu iyi ayarlamak gerekiyorJ

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..