​ Benimle Evlenir misin? / Basın Yayın / Medya / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '09

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Benimle Evlenir misin?

Benimle Evlenir misin?
 

düzeyli program ,düzeyli insanlar...


Esra Erol'u yeni keşfettim... Bu tür talk-showları izleyenleri dudak bükerek dinlerdim. Eğitici, bilgilendirici, halkımızın doğru insan olma yolunda birçok kazanımlar elde edebileceği programlar dururken, sadece magazin türündeki tercih edenleri yine de eleştiriyorum kendimce...

Ama kendi kişisel sorunlarımız ailemizle, işimizle ilgili düşünmek zorunda olduğumuz konular; ülkemizin içinde bulunduğu durumu, dünyadaki bir dolu sorunu gerektiği gibi irdelememize, değerlendirmemize engel oluyor. Ruh sağlığımız bizi çevreleyen sorunlar nedeni ile tehlikeye giriyor çoğu kez. İşte zaman zaman bunaldığımız, biraz enerji toplama ihtiyacı duyduğumuz anlarda, böylesi programları da arada izlemenin bir mahzuru yok kanımca.

Ülke sorunları diz boyu, bununla birlikte küresel ısınma, savaşlar, açlık içinde yaşam savaşı veren insanoğlu zaman zaman başını sudan çıkarıp biraz hava almak istiyor.

Kısacası, ben de hem gülüyor hem de ülkemin insanının değişen portresini daha yakından gözlemleme olanağını kazanıyorum; "Esra Erol'la izdivaç" programını izlerken.

70_80 yaşında olupta son zamanlarında, bir eş-bir nefes- arayan, yaşamdan hala umudunu kesmeyenler... Babası, dedesi ile eş aramak için gelen gencecik kızlarımız...Erkek adaylara talip olan bayanlarımız...Ve bunların, artık sosyal yaşamımızda normal kabul edilmesi, kanıksanması.

Hele, genç bir kızın babası- dedesi ile gelip kendine uygun eş araması; bundan sadece 10 sene önce olsa o genç kızın artık düzeyli bir talibi çıkma şansı hemen hiç olmazdı, mahallesinde de ona "iyi gözle" bakılmazdı.

Değişen değerler, yaşam biçimleri, hayat görüşleri...Türbanlı kızlar da var, mini etekli bayanlar da. Çoğu, son derece kendini bilen, belli bir kültüre, aile terbiyesine sahip güzel, yakışıklı insanlar. Çağa ayak uydurmak bu olsa gerek. Bugün çıkan kızın isteği; adayın mümkünse beş vakit namaz kılması, kendisinin de onun vesilesi ile kapanma arzusu.

Her şey, herkes adeta kabuk değiştiriyor...

Özde; başkasının namusuna, hürriyetine, canına kasıt olmadıktan sonra, genel geçer görgü, ahlak kurallarına saygılı olduktan sonra yaşama bakıştaki değişiklikler, doğal karşılanmalı.

 
Toplam blog
: 307
: 1382
Kayıt tarihi
: 08.08.07
 
 

Emekli Türkçe öğretmeniyim.Şimdi Marmara Üniversitesi bünyesinde bulunan, Atatürk Eğitim Enstitüsü ..