Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '16

 
Kategori
Tiyatro
 

Berko Çocuk Tiyatrosu, Koruncuk Vakfı ziyaretiyle sezonu açtı

Berko Çocuk Tiyatrosu, Koruncuk Vakfı ziyaretiyle sezonu açtı
 

Berko Çocuk Tiyatrosu


Berko Çocuk Tiyatrosu yeni sezonda çocuklarla buluşmaya devam ediyor. Berko Çocuk Tiyatrosu’nun oyunu “Berfu’nun Rüyası” sezon açılışını Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMCV) Koruncukköy Bolluca’da yaptı. Berko İlaç kurumsal iletişim ekibi ve Berko Çocuk Tiyatrosu ekibi, Koruncukköy Bolluca’yı ve çocukları ziyaret etti.

 

Çocukları sanatla buluşturmak ve çocuklara tiyatroyu sevdirmek amacıyla kurulan Berko Çocuk Tiyatrosu’nun oyunu “Berfu’nun Rüyası” perdelerini açtı. Yeni sezonun ilk oyunu, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMCV) Koruncukköy Bolluca Kültür Merkezi’nde oynandı. Oyun sonrası Koruncukköy Bolluca’yı gezen Berko İlaç kurumsal iletişim ekibi ve tiyatro ekibi çocuklarla sohbet edip vakit geçirme fırsatı yakaladı.

 

“23 ayrı sahnede toplam 42 oyun”

 

İlk olarak seyircisiyle 2014 yılında buluşan Berko Çocuk Tiyatrosu’nun ilk oyunu “Berfu’nun Rüyası”, Türkiye’de bütün iller kapsamında okullarda, belediyelerde, kültür merkezlerinde ve çeşitli sahnelerde çocuklara ve ailelerine ücretsiz bir şekilde ulaşıyor. İki sezondur 23 ayrı sahnede toplam 42 oyun olarak sahnelenen ve Deniz Yeşil Mavi’nin yönetmenliğini yaptığı “Berfu’nun Rüyası” tek perdelik gösterimde; Aykut İspir, Çağla Buldak, Deniz Özbay, Mukaddes Kurmuş, Gamze Özyol ve Cihan Ayhan rol alıyor. Çocuklar tarafından büyük ilgi ve beğeniyle karşılanan oyunda yemek yeme ile arası iyi olmayan ve sağlıklı beslenme konusunda gıda takviyesi alması gereken küçük bir kız çocuğunun bir gece gördüğü rüya anlatılıyor.

 

“Sağlıklı beslenme konusunda toplum bilinci oluşturmak amaçlanıyor”

 

Berko Çocuk Tiyatrosu ile çocukların sosyal gelişimine katkı sağlamak, çocukların ve ailelerinin sanat gelişimine aracı olmak ve sağlıklı beslenmenin önemi hakkında toplum bilinci oluşturmak amaçlanıyor. “Berfu’nun Rüyası”, Berko İlaç’ın katkılarıyla Türkiye’de bütün iller kapsamında; okullarda, belediyelerde, kültür merkezleri ve çeşitli sahnelerde 2016 - 2017 sezonu içerisinde ücretsiz olarak oynanmaya devam edecek.

 

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Hakkında

1979 yılında gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMÇV), her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktadır. Amacı, korunma ihtiyacında olan çocukları (Koruncukları), “Çocuk Köyleri”nde hazırladığı aile ortamıyla toplumda başarılı bireyler haline getirmek ve ülkemizde yaşanan “korunma ihtiyacındaki çocuk” sorununa da çözüm sunarak örnek teşkil etmektir. Vakıf 24 yıldır hizmet veren İstanbul’daki Bolluca Çocuk Köyü’nün yanı sıra inşaatı devam eden ve Türkiye’nin 2. Çocuk köyü olan Koruncukköy Urla için var gücüyle çalışmaktadır. / www.koruncuk.org

 

Berko Çocuk Tiyatrosu Hakkında

Sosyal sorumluluk projelerine önem veren Berko İlaç’ın bu alandaki önceliği, topluma ve sanata katkı sağlayan projeler üretmektir. Berko İlaç bu yaklaşımdan yola çıkarak Berko Çocuk Tiyatrosu’nu kurmuştur. İlk olarak seyircisiyle 2014 yılında buluşan Berko Çocuk Tiyatrosu’nun ilk oyunu “Berfu’nun Rüyası”, Türkiye’de bütün iller kapsamında okullarda, belediyelerde, kültür merkezlerinde ve çeşitli sahnelerde çocuklara ve ailelerine ücretsiz bir şekilde ulaşmıştır ve ulaşmaya devam edecektir. Berko Çocuk Tiyatrosu ile çocukların sosyal gelişimine katkı sağlamak, çocukların ve ailelerinin sanat gelişimine aracı olmak ve sağlıklı beslenmenin önemi hakkında toplum bilinci oluşturmak amaçlanmaktadır. “Berfu’nun Rüyası” iki sezondur 23 ayrı sahnede toplam 42 oyun olarak sahnelenmiştir.

 

Berko İlaç Hakkında

Ecz. Berat Beran tarafından 1970’li yıllarda eczane eczacılığıyla başlayan ve 1984 yılında Berko İlaç ve Kimya Sanayi Ltd. Şti. olarak ilaç sanayindeki yerini alan Berko İlaç, toplum sağlığını geliştirmek için çalışmaya ve üretmeye devam etmektedir. Piyasada olmayan yenilikçi ürünleri sektöre ve Türk tıbbına kazandıran Berko İlaç, aynı zamanda geliştirdiği kaşık formu gibi pek çok yenilikçi pazarlama uygulamalarıyla da ön plana çıkmaktadır. 2015 yılı satışları 19 milyon kutu ve 105,3 milyon TL şeklinde olan Berko İlaç’ın 2016 yılı hedefleri ise 22,6 milyon kutu ve 142,7 milyon TL olarak planlanmaktadır. Berko İlaç, 60 ürünü, 550’ye yakın çalışanı ve toplamda 10 bin metrekare kapalı alanı olan 2 üretim tesisiyle son yılların en hızlı büyüyen firmasıdır. 11 bin metrekare kapalı alana sahip 3. üretim tesisinin inşaatı devam etmektedir. / www.berkoilac.com.tr

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 46
: 193
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1982 yılı İstanbul doğumluyum. ilk öğrenimi'mi İstanbul'da tamamladım. 2008 yılında Yıldız Teknik..