Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '11

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş çok rahat

Beşiktaş çok rahat
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


Beşiktaş, ligdeki İstanbul Büyükşehir Belediyespor yenilgisinden sonra Kupada karşılaştığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u farklı kadrosuyla farklı yendi. Siyah- beyazlılar 5- 0'lık skor sonrasında yarı finali artık garantilediler diyebiliriz. 

Beşiktaş, Gaziantep temsilcisi karşısında ligde şans vermediği oyuncularına yer verdi. Almeida, Simao gibi yıldızlar ise kulübedeydi. Bu bence doğru bir tercihti. Necip, Ernst, Bobo gibi oyuncuların zaten yüzlerinden sıkıntıları okunuyor. Bu maçta 90 dakika sahada kalmaları gerek onların gerekse de Beşiktaş'ın geleceği açısından önemli. Bu oyuncular kesinlikle küstürülmemeli. Çünkü adı geçen oyuncular gerçekten iyi futbolcular ve Beşiktaş'ın zenginliğini oluşturuyorlar. Başarı için kesinlikle kadron geniş olmalı. Bu genişlik Beşiktaş'ta mevcut. Bakıyorsunuz oynayanlar yıldız, oynamayanlar başka bir yıldız. Fakat işte bu durumda Ernst, Bobo, Necip gibi oyuncular maçlarda ikinci yarılarda da olsa yer almalı. Önümüzdeki sezon da mutlaka takımda kalmaları sağlanmalı. Federasyona da yabancı sayısıyla ilgili doğru dürüst bir düzenleme için baskı yapılmalı. O zaman şimdi yedek oturan kimi oyuncular beraber oynayabilirler. 

Beşiktaş'ın bu maçtaki kadrosu görevini yaptı. İlk dakikalardan itibaren pozisyonlar buldular. Tabi o bol yıldızlı takım gibi havası yoktu. Ama rakip üzerinde etkili oldular. 20 dakika gol bulamasalar da 23. dakikada gol perdesini açmayı başardılar. 

Beşiktaş'ta Ekrem, Hilbert, Fernandes ve her zamanki gibi Ernst dikkat çeken oyunculardı. Fernandes iyi bir transfer. Ekrem sakatlıktan sonra iyi döndü. Fizik eksikliği var. Onu da kapatacağına inanıyorum. Hilbert, Ekrem'le uyumlu oynadı. Ekrem'in iyileşmesi Hilbert'i de yeniden orta sahaya döndürdü. Beşiktaş'ın da atakları ya ortadan ya da sağ kanattan geldi. Ataklarda da Fernandes, Ernst, Ekrem ve Hilbert ön plana çıktılar. Yalnız Hilbert son vuruşlarda başarılı olamadı. Biraz çalışmalı. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor çeyrek finale çıkarak büyük bir iş başardı. Sekiz günde üç önemli maç oynamışlardı. Bu maça da dört eksikle çıktılar. Kalecileri ısınırken sakatlandı ve üçüncü kalecileri sahaya çıktı. Beş gol yemesine rağmen de etkiliydi. 

Gaziantep takımı maçı çirkinleştirmedi. Kapanmadılar. Zaten bu maçtaki beş gol de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un oyun tarzının bir sonucudur. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Erol Azgın tanıdığımız bir isim. Kendisi daha önce İzmir'de Göztepe'yi çalıştırıyordu. Sıkıntılı bir kadroyla bir takım şeyleri başarmıştı. Erol Azgın'ı tebrik ve takdir ediyorum. Göztepe'mizden tanıdığımız bu iyi niyetli ve çalışkan teknik adamın daima başarılı olacağına inanıyorum ve de başarılı olmasını istiyorum. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..