Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '12

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'ı Mustafa Denizli kurtaramaz!

Beşiktaş'ı Mustafa Denizli kurtaramaz!
 

Yaptığı yalnış transferlerle Beşiktaş'ın bugünkü durumunun sorumlularından birisi olan Mustafa Denizli, şimdi kurtarıcı olarak görülüyor.


Beşiktaş tarihinin en zor günleri ile karşı karşıya. Büyük ekonomik krizin içinde olan Beşiktaş UEFA'dan gelen Avrupa kupalarından men kararıyla iyice zor durumda kaldı. Beşiktaş'ın  bu zor durumdan kurtaracak bir teknik direktör arandığı bu dönemde kurtarıcı olarak Mustafa Denizli isminin geçmesi çok şaşırtıcı...

Beşiktaş bu gün ekonomik krizdeyse bunun en büyük nedeni tabiki yapılan yalnış transfer politikaları. Bir çok futbolcu yoğun bonservis bedeliyle alındı ve bedavaya yada yok pahasına yollandı. Yapılan yalnış transfelerin çoğunun Mustafa Denizli döneminde yapıldığını unutmuş olacağız ki bu gün Beşiktaş en kötü gününde kurtarıcı olarak Mustafa Denizli'den medet umacak duruma gelindi.

Tamam Beşiktaş 2008 - 2009 yılında çifte kupa ile şampiyon oldu. Bu çifte şampiyonlukların mimarıda Mustafa Denizli olarak görülebilir. Ya sonrası... 2009 -2010 sezonunda yapılan yalnış transferlerle Beşiktaş ligi ancak 4. bitirebildi. Çok konuşulan 8 Milyon Euro'luk Tabata transferi onun döneminde gerçekleşti. Bugünlerde hala transferindeki sorun bir türlü çözülemeyen Ferrari onun döneminde alındı. Genç futbolcular yerine tecrübeli futbolcuların transferine onay vererek onlardan medet umdu. Bugün Beşiktaş'ın geleceği olarak gösterilen Necip Uysal o gittikten sonra forma şansı bulabildi. Ferrari ve Tabata ile birlikte, Yusuf Şimşek, Aurello, Nihat Kahveci, Fatih Tekke gibi 30 yaşını geçmiş futbolcular onun döneminde transfer edildi. Onun döneminde yapılan transferlerin hepsinde de zarar edildi ve para kazanılamadı.

Şimdi Beşiktaş'ı bu zor günlerden kurtaracak bir teknik direktöre ihtiyaç var. Bu teknik direktör cesur olmalı. Yaşlı yada tecrübeli futbolculara çok para verip Beşiktaş'ta jubile yaptıracak transferler değil de, genç ve yetenekli futbolcuları ucuza aldırıp yıldız yaparak Beşiktaş'a para kazandıracak bir futbol yapısına sahip olmalı. Alt yapıdaki futbolcuları Necip Uysal gibi kulübe de oturturan değil; onlara şans tanıyarak  onların gelişimine katkı sağayarak Beşiktaş'a da alt yapısından yeni yıldızlar çıkartmaya fırsat tanımalı.

Şimdi sormazlar mı? Bir çifte kupa kazandırmak herşeyin üstünü nasıl örtüyor? Yaptırdığı onca yalnış transferle kulübün bu günkü borç batağına düşmesindeki en büyük sorumlulardan  birisi olan Mustafa Denizli'nin şimdi kurtarıcı olarak geri döndürülmesi ne kadar doğru? 

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..