Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş imkânsızı istiyor

Takımı, Sivasspor deplasmanından alışık olunmadığı şekilde gol yemeden üç puanla döndükten sonra Samet Aybaba maçın kahramanı olan McGregor için kelimesi kelimesine aynı olmasa da aynı anlama gelecek şu ifadeleri kullanmıştı: “McGregor bugün müthiş oynadı, ondan her maç aynı performası bekliyorum.”

 

Aslında bu açıklamalar Samet Hoca’nın takımı ile ilgili itirafları niteliğindeydi. Zira ligin en iyi hücum eden ve en çok gol atan takımı Beşiktaş’ın maç kazanabilmesi için gol yemeyen bir kaleciye muhtaç olması böyle bir kaleci var olmadığı için olanaksız, bu durum bu kadar açık bir şekilde beyan edildiği için de üzücüydü.

 

Beşiktaş ile ilgili genel yorum onların oyunu kontrol edemedikleri yönünde ama ben Beşiktaş’ın kendini kontrol edemediğini düşünüyorum. Hani bir reklam sloganı vardı “kontrolsüz güç, güç değildir” diye, bu Beşiktaş için oldukça uygun bir cümle. Çünkü siyah beyazlıların sadece savunmada değil, son derece etkili ve her takıma karşı gol atabilecek hücum hattında da bir kontrolsüzlük durumu söz konusu. Çok etkililer ama bu onların bilinçli oldukları anlamına gelmiyor. Hal böyle olunca da maç kazanmak ya rakibin çok gol kaçırmasına ya da kendi kalecinizin üstün performans göstermesine endeksleniyor ki bunların ikisi de Beşiktaş’ın elinde olmayan değişkenler; ya da en yalın ifadesiyle şans!

 

Hâlbuki evla olan takımların maç kazanırken ipleri kendi elinde tutması. Bu, her zaman topa sahip olmak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor. Bazen rakibin topla sizden daha çok oynamasına izin verir ve topu kaptığınızda işi bitirmek de isteyebilirsiniz. Fakat bu da bir plandır ama sizin yaptığınız bir plan. Maalesef bu sene Beşiktaş’ın nasıl bir planı olduğunu ligin sonları yaklaşmasına karşın hâlâ anlamak zor.

 

Şayet Samet Aybaba McGregor veya Cenk’ten her maç harikalar yaratmasını beklemek yerine takım savunmasını biraz daha güçlendirmiş, bu uğurda sene başında kaçan Ernst trenini bir kenara bırakalım, devre arasında iki forvet oyuncusu almak yerine bir savunmacı orta saha oyuncusu almış ve sonuçta takımının fazlasıyla etkili hücum hattından biraz fedakarlık edip sene başından beri acı çeken ve çektiren savunmaya katkıda bulunmuş olsaydı bugün Beşiktaş hakkında çok farklı cümleler kuruyor olabilirdik.

 

Son söz, elbette her sezon kendi içerisinde değerlendirilir ve rakiplerin nasıl bir performans gösterdiği de önemlidir fakat bu sene Beşiktaş 26 maçta sadece 43 puan toplayabildi.

can.nizamoglu@gmail.com

twitter: _acn_

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..