Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

28 Şubat '11

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş üç puanla tanıştı

Beşiktaş üç puanla tanıştı
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Beşiktaş uzun zamandır hasret kaldığı üç puana Antalya deplasmanında kavuştu. Futbol olarak yine ortaya pek bir şey koyamayan Kartal mücadele olarak ise güzeldi. 

Maç başladıktan kısa bir süre sonra Antalyaspor daha etkili olmaya başladı. Kırmızı- beyazlılar ileride kolay çoğaldılar. Fakat buldukları net pozisyonlar Beşiktaş kalecisi Rüştü tarafından mükemmel çıkartıldı. Burada Rüştü’ye ayrıca değinmek gerekiyor. Tecrübeli eldiven yıllanmış şarap gibi. Yıllar geçtikçe seyretmesi daha bir zevk veriyor. Aynı geçen Fenerbahçe maçında olduğu gibi bu maçta da Tita’nın vuruşunda resmen uzadı. Rüştü şu dönemde Beşiktaş’ın şansı olmaya devam ediyor. 

İlk yarıda birkaç pozisyon dışında Bobo çok yalnız kaldı. İkinci yarı ise Beşiktaş’ın erken sayılabilecek bir dakikada Ekrem ile golü bulması siyah- beyazlıları rahatlattı. Bu arada geçen yazımda da sağ bekte Ekrem’in yer alması gerektiğini belirtmiştim. Bu maçta Schuster bu oyuncuya yer verdi ve de kazançlı çıktı. Fakat Schuster’in bunun dışındaki bazı tercihleri özellikle de yabancı oyuncu tercihleri tartışılabilir. Örneğin Fernandes’in oynatılmaması. 

Aynı şekilde bu maçta biraz durgun gözüken Simao ‘nun yerine Hilbert erken bir zamanda alınsa sağ kulvar çok daha iyi kullanılabilirdi. Fakat Quaresma- Almeida ve Bobo- Hilbert değişiklikleri yapıldı. 

Guti’nin kurnazlığıyla gelen Beşiktaş’ın ikinci golü maçı bitirdi. Böylece Beşiktaş çok ihtiyacı olan üç puanı önemli bir maç öncesinde kazanmış oldu. 

Beşiktaşlı oyuncuların üzerinde başarısız sonuçların verdiği çöküntü açıkça gözüküyordu. Bu psikoloji ile oynamak oldukça zordur. Belki de yeni bir mağlubiyetin getireceği sonuçlardan çekinilmesi de Beşiktaş’ı Antalyaspor önünde kontrollü bir oyun oynamaya itti. 

Antalyaspor’da ise Mehmet Özdilek kenarda oturan etkili isimlerini belki erken dakikalarda kullansa bir şeyler değişebilirdi. Tabii oyuncularının form durumlarını en iyi Mehmet Özdilek bilir ama Djehoua benim beğendiğim ve güçlü bir oyuncu. Beşiktaş defansını zor durumda bırakabilirdi. 

Hakem Bülent Yıldırım, Antalyasporlu oyunculara sarı kartları bence çok erken çıkarttı. Beşiktaşlı oyunculara ise daha hoşgörülü davrandı. 18. dakikada Sivok’un Antalyaspor ceza sahası içerisinde kaşının açılmasıyla sonuçlanan pozisyon iyice incelenmeli. 42. dakikada Antalyasporlu Kenan’ın Beşiktaş ceza sahası içerisinde İsmail tarafından düşürülmesine hakem devam dedi. Ancak pozisyon penaltıydı. 

Haftaya oynanacak Trabzonspor maçında nasıl bir Beşiktaş olacağını merak ediyoruz? 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara