Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '18

 
Kategori
Güncel
 

Betona Yatırım Devam Ediyor, Karnım Aç Param Yok Cennete Otoban Yapsan Gidemem

Betona Yatırım Devam Ediyor, Karnım Aç Param Yok Cennete Otoban Yapsan Gidemem
 

Bu nedenle battığımızı bildiği halde hükümet dağlara beton dökmeye devam ediyor.

Türkiye’nin yıllardır en büyük sorunu altyapı. Ankara’dan Niğde’ye otoban gerekli ama lanet olsun geçim sorununu çözemedik ki, bu durumda lüks oluyor.

Geçmiş hükümetlerin ihmali, bu ülkenin altyapısı yok. AKP’ye dağlara otoban yaptı diyoruz ama ne yapsın. Üstelik betona yatırımda istihdam da yok.

Cumhuriyet torunları iki de bir duble yol eleştirisi yapıyorlar ama altyapısız da gelişme olmaz. Ekonomik kurtuluşunu sağlayamamış ülkelerde bir sorunu çözmek için onu engelleyen sorunu da çözmeniz gerekir. Hem Niğdelilere otoban yapıp hem de Niğdelileri doyurmak kolay değil, birini yapınca diğeri kalıyor, şu anda olan tam da bu.

Bu gerçeği ne AKP’lilere ne de onları eleştirenlere anlatabilirsiniz.

Şüphesiz ekmek öncelikli ve biz bu sorunu hiçbir zaman çözemedik. Bu sorunu çözemeyince diğer sorunları da çözemiyorsunuz. Duble yol eleştirisi yapan yol bozuk olsa kıyameti koparıyor. AKP ise ekmek sorununu yardımla çözmeye çalışıyor.

AKP’ye de bir şey diyemiyorsun, diğerlerine de… Yılların ihmali diyor boynunu büküyorsun.

Ekonomik sorunumuz olmasaydı Eleşkirt’i Paris’e bağla istersen, beni kimse anlamıyor!

Sen haklı olarak maaşına gelecek zammı düşünüyorsun birilerinin derdi tarihe geçmek. O da haklı. Ya sen idare edip maaşına zam istemeyeceksin ya da O, hayallerinden vazgeçecek.

Birinden biri olmak zorunda. Çanakkaleli Çanakkale köprüsünü istiyorsa maaşıma niye az zam yaptın (ya da niye fazla vergi alıyorsun) diyemez. Hem o olsun hem o, bizim altın madenlerimiz mi var!

Kerim Korkut’un ülkenin sorunlarına nasıl baktığını görüyorsunuz. Ancak benim okuyucularla ilgili şöyle bir şikâyetim var: Ben bazen sorunları yansıtabilmek için anlaşılmaz (veya size ters gelebilecek) başlıklar kullanıyorum. Başlığa takılıp kalınmasın yazı içeriği farklı ve anlaşılır olabiliyor. Yani yazının başlığına bakarak bu ne diyor deyip okumuyorlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..