Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Beyaz dişleriniz olsun ister misiniz?

Beyaz dişleriniz olsun ister misiniz?
 

NASIL İŞE YARAMIŞ MI?


Sağlık nereden başlar veya başlamalı?

Bu soruya herkesin oldum olası bir cevabı vardır.


Bence sağlık ağızdan başlamalı.

Gün boyu tükettiğimiz kahve, çay ve sigara nedeniyle dişlerimiz sarı bir hal alır.

Bu durum aşağı yukarı herkesi rahatsız eder.

İşte o dişleri beyazlatmanın yolları:

Gülümsediğinizde dişlerinizin yeterince parlak görünmediğinden endişelenip ağzınızı kapatmaya çalışmak yerine, pratik yöntemlerle dişlerinizi beyazlatmaya ne dersiniz!

En pratiği; dişlerinizi beyazlatmak için, 1 tatlı kaşığı karbonatı, bir tutam tuzla karıştırarak içine birkaç damla sirke ekleyin. Diş fırçanızın üzerine sürerek, dişlerinizi fırçalayın.

*Karbonat: Bilinen en popüler doğal diş beyazlatma malzemesidir. Dişleri beyazlatmasının yanı sıra ağızdaki bakterileri ve diğer mikroorganizmaları öldürür, ağızdaki plak tabakasını (diş taşı) temizlermiş. (Hem ucuz, hem de pratik)

*Sofra Tuzu: Karbonat kadar güçlü olmasa da, sofra tuzu da bilinen diş beyazlatıcılar arasındadır. Ağızdaki bazı mikroorganizmaları öldürür. Anti bakteriyel özellikleri olmasına karşın, tüm bakterileri temizlemez. Yoğun konsantrasyonlu kullanımlarda, diş eti iltihabındaki ödemi azaltıcı etkisi varmış.

*Gliserin: Gliserinin fazla bilinmeyen anti bakteriyel etkisi varmış. Bakterilerin bulunduğu bir çözeltiye bir damla gliserin damlatıldığında, ortamdaki tüm mikroorganizma faaliyetlerinin durduğu görülmüş. Bu nedenle diş beyazlatmada kullanılabilirmiş.

Diş beyazlatma, dişlerin yapısındaki renklenmeleri ortadan kaldıran bir işlemdir.

Diş renklenmelerinin çeşitli sebepleri olabilir. En yaygın nedenleri, kahve, çay, kola ve sigara gibi leke yapıcı maddelerin kullanılması; travma, yaşlılık, tetrasiklin kullanılması, eski tip diş kaplamaları, sinir dejenerasyonu vb. gibi bir sürü neden biliriz.

Diş beyazlatma işlemi, uygun şekilde ve diş hekimi kontrolünde yapıldığında, diş ve diş etlerine zararsızmış. Ancak tedavi sırasında dişlerde hassasiyet (özellikle soğukta), dişetlerinde kızarma ve hassasiyet meydana gelebilirmiş.

Ev ağartması (home bleaching): Bu yöntemde; hekim ağızdan ölçü alır, bunlara uygun kalıplar hazırlanır.

Ofis ağartması (office bleaching): Bu uygulama, muayenehanede hekim tarafından yapılan ağartmaymış.

Tuzlu suya zeytin koyarak bir müddet bekletip, daha sonra bu suyla gargara yapınca diş etlerimiz güçlenirmiş. Ve diş eti kanamanız varsa ortadan kalkarmış.

Bu da yapmamanız gereken işlem; Dişlerimizi beyazlatmak için asla limon suyu kullanmamak gerekiyormuş. Bu işlem dişlerimize yarardan çok zarar verirmiş.

Havuç, brokoli ve salatalık gibi sebzeler doğal diş temizleyicileriymiş.


Herkese sağlıklı ve beyaz dişler...

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..