Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '15

 
Kategori
Müzik
 

Bieber olmamak elde mi?

Bieber olmamak elde mi?
 

Justin Bieber - What Do You Mean?


Raymond Braun Media Group ortaklarından Scoot Braun, Youtube’da yeni sesler, yeni isimler aradığı bir günde Kanada’dan küçük bir çocuğun videolarına rastladığı ve o gün bir tesadüf eseri karşısına çıkan o çocuğun bir gün dünyanın en büyük yıldızlarından biri olacağını fark ettiği günün üzerinden yaklaşık 7 yıl geçti. Braun’un haksız olmadığını da işte bugünlerde iyice anlıyoruz sanırım.

İngiliz - İrlanda kökenlerinin doğal etkisi olarak ortaya çıkan müzik yeteneğini, kendi kendine öğrendiği piyano, bateri, gitar gibi enstrümanlarla süsleyen Justin, her geçen gün yepyeni parçalar, yepyeni coverlar ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyordu. 2009 yılında yayınlanan ilk single çalışması “One Time”ın Billboad listesinde 17 numaraya çıkması da bunun bir kanıtı gibiydi.

2. albümü “My World 2.0”dan çıkan ilk şarkısı “Baby” ile Youtube’da o güne kadar ki rekorları alt üst eden Bieber bu başarının altına imza attığında henüz 15 yaşındaydı. Yaşıtları çocukluktan ergenliğe geçmenin travmalarını yaşarken onun bunlar için vakti yoktu; neler yapacağını bekleyen hayranları için stüdyodan stüdyoya koşmayı çoktan tercih etmişti.

Belki koruması gereken başarısı, belki de sırtına yüklenmiş o büyük “STARLIK” sıfatı nedeniyle arka arkaya hatalar yapıyor, hayranlarını üzüyordu. Kendisinden çok daha tecrübeli olanlar yeni bir Macaulay Culkin (Evde Tek Başına serisi başrol oyuncusu) sendromu izlediklerini düşünürken, o bu hatalarından bir şekilde dersler çıkarmaya başlamış ve kendine gelmeye başlamıştı bile.

2013 yılında Los Angeles'ta yayın yapan Power 106 isimli radyo kanalına konuk oldu. O sıralar 19 yaşında olan şarkıcı müzik dünyasına bomba gibi düşen haberi de bu programda verdi. Bieber 'Journals' albümünden sonra müziği bırakacağını açıkladı. Fakat sonrasında müziği bırakmaması “Bieber yeniden eski günlerine mi dönüyor?” sorularını yeniden gündeme getirdi.

Yepyeni çalışmalar, kendisi gibi dünyaca ünlü yıldızlarla beraber bulunduğu projelerle ününü artırarak devam ettiren Bieber 2015 yılında artık müziğine farklı bir yoldan devam etmeye başladı. Ona artık dünyanın çocuk starı demek mümkün değil sanırım.

Bieber “What Do You Mean” ile İngiltere ve Amerika listelerinin en üstünde bulunan tahtını, ödünç verdiği isimlerden yeniden devralmaya niyetli gibi görünüyor. Bundan sonra kalıcı müziğin peşinde ilerlemeye çalışacağını her fırsatta belirten sanatçı yakın dostlarına ve müzik endüstrisine bunu kanıtlayacak gibi görünüyor. Bundan birkaç yıl önce "o hala bir çocuk" diye ciddiye almayan arkadaşların Spotify listelerinde Justin Bieber ismini görmeye başladık bile.

19 Mart 2015 tarihinde yayınlanan “Ellen” programına beraber katıldığı Madonna’nın ona olan hayranlığını dile getirdiği sıradaki ifadeleri Bieber’ın artık bir “Baby Boy” değil “Bad Boy” olduğunun kanıtı gibiydi.

Matta İncili’nde de yazıldığı gibi; Sezar’ ın hakkı Sezar’ a, Tanrı’ nın hakkı Tanrı’ya.

Bieber Sezar’ dan sonra bu hakkın sahibi sanırım.

''Tam gaz bu yolda devam “Bad Boy”

Emre Poppers / PopKedi.Com / Eylül 2015

Yazının Orijinali:

http://www.popkedi.com/emre-poppers/belieber-olmamak-elde-mi

 
Toplam blog
: 8
: 257
Kayıt tarihi
: 01.10.15
 
 

Popüler müzik ve magazine kedi takibi... ..