Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '15

 
Kategori
Spor
 

Bil, biliyoruz, Biliç

Bil, biliyoruz, Biliç
 

2008 Avrupa Futbol şampiyonasında Hırvatistanı uzatmanın uzatma dakikalarında Semih şentürk ün golü ile yıkan sonra penaltılarla eleyen Milli takımımızın karşısında Slaven Biliç vardı.

Biliç, maçın 119. dakikasında  golü bulunca hemen kalan dakikaları eritmek için oyuncu değişikliiğine gitmek istemiş ama tam oyuncu değişikliği için maçın durması gerekirken Semihin golü Biliç  adeta çılgına çevirmişti. 

Maçın 4. hakemine oldukça sert fiziki müdahalede bulunmuştu. Maçın son anlarını sanırım bütün futbol severler hatırlıyacaklardır.

 Önce Biliç in  bu sakin olmayan agresif ve taciz edici karakterini bilelim.

13 Haziran 2013 te Lokomotif Moskova dan ayrılan Biliç 29 Haziranda Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Lokomotif Moskova Biliç in  teknik direktörlüğünde  1991 yılından  o tarihe kadarki  en kötü sezonunu geçirdi ve ligi  9. sırada tamamladı.

 Ayrıldıktan 16 gün sonra Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Biliç, Beşiktaş ile geçen sezon ligi 3. sırada ve şampiyon Fenerbahçenin 12 puan gerisinde tamamladı.

İkinci sezonunda geçen yıla göre şampiyonluk mücadelesinin içerisinde kalan Biliçli Beşiktaşın  bu dönemdeki en büyük başarısı 1 ay önce UEFA  liginde Liverpolu elemesi oldu.

İstikrar adına  çok sık teknik direktör değişiminin klulüplere fayda sağlamadığını savunmakla beraber Biliç in başarılı olmadığı başarısız da sayılamıyacağı ancak yatay bir seyir  izlediği Beşiktaşın aldığı sonuçlardan açıkça belli olmakta.

 Bu iki yıllık dönemde bir derbi galibiyeti bile bulunmayan Beşiktaşın ve  Biliçin  sadece derbi galibiyeti değil bu sezon derbi maçlarında golü dahi bulunmayan takımının başında kalması yönetimin ve Beşiktaş  medyasının  çelişkili başarısıdır. 

O halde sormak gerekir Ertuğrul Sağlamın günahı neydi, Samet Aybaba nın günahı neydi?

Sanırım yerli olmaları , medyada  Fatih Terim gibi tetikçilerinin ve paralı yazarlarının olmaması ve Beşiktaşın değerlerine Biliçten fazla sahip çıkmaları idi. Taraftar   kulübüne 15 yıl hizmet etmiş hemde başarıyla hizmet etmiş Samet Aybabayı yuhlayacak kadar istemeyecek  Biliçten ne kadar daha başarısızlığını görmüştür. Üstelik FEDA sezonunda kulübüne sahip çıkan Samet Aybaba ya gösterilmeyen vefa ve sabır Biliç e gösterilmektedir.

Gerek Samet Aybaba nın gerekse Ertuğrul Sağlamın  küfürlü bir sözü duyulmuşmudur. Böyle bir olaya konu olmuşlarmıdır. Biliç kadar taraftarı ve oyuncuları tahrik etmişlermidir  ve onun kadar tribün cezası almışlarmıdır?

Son günlerde başarısız olan bütün klüp başkanları yönetici ve teknik adamların Fenerbahçeyi haksızca eleştirmeleri ve bunun basında birinci sıradan yer alması moda oldu.

1. İlhan CAVCAV: Türk Futbolunun selameti için Aziz Yıldırım çeksin gitsin.

Aziz Yıldırıım iyi tanıyorum. Her maçta hakemleri tehdit ediyor.

Ben Galatasarayın Şampiyon olmasını isterim.

Kendi takımı Gençlerbirliği önceki  başarılı sezonlarını mumla arıyor. Düşmeme mücadelesi veriyor.

2. Kasımpaşa başkan vekili  Hilmi Öksüz: Fenerbahçe  yönetici ve oyuncularına hitaben;   Arsızlar, yüzsüzler. Önce 3 Temmuza baksınlar.

Kasımpaşa geçen yıl lige Şampiyonluk parolası ile girdi. Flaş transferler yaptı. Gazetelere boy boy reklam verdi. Ancak ikinci yarıda hezimet sonuçlar aldı. Teknik Direktör Şota Arveladze ayrıldı. Takım 11. sırada Düşme sınırının biraz üzerinde.

3.Beşiktaş Klübü başkanı Fikret Orman;

20 Numaralı oyuncu spor ahlakına uymayacak davranışlarda bulundu.Soyunma odamıza gelip küfürler ettiğini yöneticilerimiz duymuş.

Emre Belözoğlunun yaptıkarına ahlaksızlık diyen Fikret Orman  ilk yarıdaki derbide Galatasaraylı oyuncu Felipe Melonun Beşiktaş seyirci ve oyuncularına karşı  yaptığı  +18 lik hareketleri için  Melo benim oyuncum değil yorum yapmam doğru olmaz demiştir.

Fikret Orman şu anda Derbi kazanamamış Türkiye ve Avrupa liginden elenmiş  Avrupa Liginde Club Brugge kuradan çıkınca Çaak Panpa yapmış ancak her iki maçta beraberlik dahi alamadan elenmiş  2014Ekim ayında açılışı yapılacak dedikleri stadın 2015 sezon başına yetişmesi  bile zor görünen bir pozisyonda olan kulübün başkanıdır.

  Fikret Ormanın Kulübünün oyuncusu milli oyuncularımızı silahla tehdit  etmiştir. Aynı oyuncu  gece kulübünde  diğer sporcu arkadaşlarına da silah çektmiştir.  kendi oyuncusunun bu davranışlarını ve Felipe Melo nun  kendi camiasına yaptığı hakareti spor ve sporcu ahlakına uygun bulan Başkan  nedense 20 numaralı oyuncuya spor ahlakı dersi vermeye kalkmıştır.

 Bu kulüp başkan veya yöneticilerinin tamamı başarısızlıklarını Fenerbahçeye karşı haksızca ve bazende hakarete varabilecek sözlerle dile getirerek kendi  taraftarlarından başarısızlıklarını kapatmaya yada gizlemeye çalışmaktadırlar. Bu yöneticiler eğer bütün ahlaksızlıklara  ve sporun  içinde olmayan davranışlara karşı hep birlikte aynı istiktrarlı tutumu südürebilseler gerçekten takdiri hak edebilirlerdi. 

Biliç için gerek ilk yarıdaki derbide gerek  son oynanan derbideki alan tacizi oyunculara kendi dilindeki küfürü görmezden gelen bir yönetici diğer kulübe söz söyleme hakkına sahip değildir. Önce kendi evini ve önünü temiz tutmak gerekir. 

Teknik Direktör Slaven Biliçin  sadece kendi oyuncularına değil bütün spor kamuoyuna örnek olma görevi vardır. Bırakın  küfürü hakaret bile edemez. Bir teknik direktörün oyunculara nasılsa anlaşılmaz diyerek kendi dilinde küfüt etmesi  kabul edilemez ve ilk olarak kendi klübü tarafından  cezalandırılmalıdır.

Süleyman Seba nın duruşunu temsil eden Baba Hakkı ların klübünü temsil eden Beşiktaş yönetiminin bu konuyu geçiştirmesi ve  yok sayması karşı klübün oyuncularına da  ahlaksız suçlaması  yapması spor adına kabul edilebilir bir şey değildir.

Bu durum her klüp için geçerlidir

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..