Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '22

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bilgelik Gücü Adına

Normalde anlamsız dedikoduları dinlemek için bolca zaman bulabilsek de iç sesimizi dinlemek için aynı performansı göstermeyiz. Dedikodu dinlemek hoşça vakit geçirmemizi sağlayabilir. Ancak bilgelik kazanmak konusunda hiç bir katkısı yoktur. Bu yüzden iç sesimizi dinlemek çok değerlidir.  

İç sesimizi dinlemek, bilgelik kazandırır. Mantralar iç sesimizi dinleme konusunda en güçlü araçlardan biridir. Mantra söylemek, mantrayı oluşturan kelimeleri yalnızca sesli olarak tekrar edilmesi anlamına gelmez. Bu daha çok, iç sesi dinlemek gibidir. Nitelikli bir öğretmenden bir mantra aktarımı aldığınızda, o mantranın bilgeliğinin bilincinize entegrasyonu büyük ölçüde kolaylaşır.

Dışsal dikkat dağıtıcılardan uzak kalarak kendi gerçek içsel bilgeliğimizle kolayca iletişim kurmamıza yardımcı olurlar. Nasıl mı?

İnsan zihni çoğunlukla dışarıya odaklıdır. Dış dünyadaki medya, televizyon vb gibi dikkat dağıtıcı şeyler zihnimizi işgal ederek konsantrasyonumuzu sürekli olarak engeller. Bir mantrayı tekrarladığımız da ise dışarı kaynaklı zihinsel ajitasyon kendiliğinden azalır ve zihnimizi huzur içinde bırakır. 

İç sesin varlığı inkar edilemez. Sinir sistemimizin kendine özgü bir iç sesi vardır. Örneğin “a” sesi doğduğumuz andan itibaren içimizde mevcuttur. Tüm konuşma sesleri 'a' kökünden türetilmiştir. 'a' olmadan başka ses olamaz.. 

Mantraların birçok yönden işlevi vardır. Bir mantranın belirli bir sayıda okunması, konsantrasyonla birleştiğinde, zihnimizi içgüdüsel olarak olağanüstü kavrayışlara açar. Mantralar, hastalar için terapi olarak da kullanılabilir ve zihinsel olarak rahatsız olanlara huzur getirebilir. İleri seviyede meditasyon yapanlar mantraların gücünü çok iyi bilirler. 

Mantra bir tür enerjidir. Her zaman saftır ve olumsuz düşünce süreçleri tarafından kirletilemez. Kişi meditasyona dayalı bir inzivaya çıkarak mantranın gücünü kolayca keşfedebilir.

Mantra yoga uygulayıcıları, iç seslerinin mantranın kendisiyle tamamen bir olduğunu keşfedeceklerdir. O zaman normal konuşmaları bile mantra olur.

Ben iç sesimi dinleyerek bilgelik kazanmak için mantraları çokça kullanırım. Örneğin Tara mantrası özellikle bilgeliği arttırmak için. içinizdeki cesaret enerjisini aktive etmenize yardımcı olabilir. Ama öyle bir kaç kere tekrarlamakla bu yazdıklarımın gerçekleşeceğini düşünürseniz hiç başlamayın. İç sesinizin bu konuda ne kadar kararlı olduğunuzu anlaması için ne kadar zaman gerekir, bu sizinle iç sesiniz arasındaki bir durumdur. 

Aklınıza yattıysa aşağıdaki mantrayı tekrarlamak için bir sayı belirleyin ve onu sürekli her gün tekrarlayın. 

OM TARE TUTTARE TURE SOHA.

Her Daim Sevgi ve Işıkla 

Sibel KAVUNOĞLU

 

Kaynak: Lama Zopa

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..