Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '09

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Bilinçaltını durdurmak: 3 saniye kuralı

Artık öğrendiğimiz üzere, bilinçaltımız bütün davranışlarımızdan, duygularımızdan sorumlu olan kısmımızdır.Ve bilinçaltımız hiçbir şekilde mantıklı açıklamaları, entellektüel zekayı bilmemektedir, Onun kendine ait ayrı bir dili vardır. Dolayısıyla örneğin; Ufak bir böcekten niye korkuyorum ki, bu çok mantıksız, ben üniversite mezunuyum :) hala böyle saçma bir korkuya nasıl kapılabilirim vb. söylevler işe yaramayacaktır.

Hayatınızda karşınıza çıkan her türlü kişi ve olay, yaşadığınız ilişkiler sizin bilinçaltınızın yansımasından ibarettir.

Tanıdığım bir kız arkadaşımın alkolik bir babası vardı. Hayatında ilk çıktığı erkek alkolikti, daha sonra onun alkolik olmasına çok üzülerek! ondan ayrıldı ve başka bir yerde bir sürü insanın toplandığı bir eğlencede, o kadar kişinin içinden yine alkolik olan birisini beğendi ve onunla çıkmaya başladı. Ve sonra onun alkolik olduğunu öğrenince bu nasıl bir şanssızlıktır, benim kaderim kötü demişti.

Bu olayı incelediğimizde, bilinçaltının çekim kuvvetini görüyoruz.
Bilinçaltının kendini yapılandırma şekli herkeste farklılık göstermektedir. Aynı olaylara maruz kalan kişilerde farklı bilinçaltı kodlamaları oluşmaktadır. Bunu genetik faktörlerin, çevresel koşullanmaların, enerji blokajlarının vs.'nin etkilediğini söyleyebiliriz.

Peki bilinçaltımızı temizlemeyle ilgili bir yöntem bilmiyorsak onu durdurmak, susturmak için hemen nasıl bir uygulama yapabiliriz:

Pratik hayatta kullanabileceğiniz basit ama yine çok etkili bir yöntemi açıklamak istiyorum. Bunu özellikle yapmakta zorlandığınız konular için kullanabilirsiniz. Kullanabileceğiniz alanları genişletmek size kalmıştır.

Benim kendi deneyimlerime göre bilinçaltımız bir durum karşısında eski kaydettiği bilgi referanslarını ve bunlara bağlı duyguları vücuda yaklaşık 3 saniyede göndermektedir.

Örnek verelim: Bir erkek, bir kadını beğendi ve onunla tanışmak için yaklaştı, fakat kadın onu tersledi ve erkek reddedilme ve bunun getirdiği, utanç, üzüntü, öfke karışımı bir duyguyla geri döndü. Bilinçaltı bu olayı reddedilme korkusu ve bununla ilişkili duygularla kodladı diyelim. Başka bir zaman yine beğendiği bir kadın gördüğünde bu kodlama devreye girecek, yaşadığı bu deneyimi ve duyguları ona tekrar yaşatacak ve kadınla tanışmasını engelleyecektir.

Fakat iyi haber şudur ki kişi bu kodlama devreye girmeden önce 3 saniye içinde onu aşıp eyleme geçebilme şansına sahiptir. Eğer 3 saniyeyi geçirirse bir anda kendini kilitlenmiş hissedecektir. Bu nedenle Kilit daha dönme aşamasındayken, kişi 3 saniye içinde eyleme geçtiğinde, kodlama kilidi devreye giremeden iptal olur.

Üşendiğiniz, korktuğunuz, kaçındığınız her türlü eylem için 3 saniye kuralını kullanabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 46
: 881
Kayıt tarihi
: 11.01.09
 
 

Emotional Freedom Techniques (EFT), Deep PEAT, Bilinçaltı Enerji Salınım Tekniği (BEST), Sedona Yönt..