Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '17

 
Kategori
Reklam
 

Bilinçli Tüketicinin Bir Malı Satın Alıp Almama Konusundaki Fikrini Reklamla Değiştiremezsiniz

Bilinçli Tüketicinin Bir Malı Satın Alıp Almama Konusundaki Fikrini Reklamla Değiştiremezsiniz
 

Milyon dolarlar harcanarak yapılan reklamların hedef kitlesi bilinçsiz insanlardır. Böyledir ama yine de acaba etkisinde kalırlar mı diye merak ediyor insan; çünkü reklamın gücü tartışılmaz.

Bilinçli dediğimiz kimseler aynı zamanda hayatın içinde de kanmayan ve kandırılamayan kimselerdir. Ancak toplumda bilinçli (bilgili değil, bilgili başka)insanların oranı az olduğu için reklam sektörü bu durumdan fazla etkilenmez.

Yalnız öte yandan reklam konusu da biraz bilinç gerektirir. Yani bilinçli olmayan kimseler reklamdan da pek anlamazlar. Demek ki hedef kitle biraz bilinçli kesimmiş; biliyor anlıyor ama etkisinden kurtulamıyor.

Ürünü tanıtmanın ötesinde satışı artırmaya yönelik reklam, tüketicinin kafasını karıştırarak yanlış tercihlere yönelmesine neden olabilir; ancak bilinçli tüketiciler reklamdan bu denli etkilenmezler.

Bilinçli bir insana (elinde olmayan sebep dışında) bir malı reklamını yaparak satamazsınız, bilinçli insan reklamla ikna olmaz. Bilinçli olmayan kimse “Bu mal iyi” deseniz bile alır.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..