Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bingöllü Leyla UYAN’ ın müthiş başarısı

Bingöllü Leyla UYAN’ ın müthiş başarısı
 

“İki yıl okula gitti ÖSS’de 839. oldu
Leyla Uyan, Bingöl’ün Mutlaca Köyü’nde sadece ilkokul ikinci sınıfa kadar okula gidebildi. Diplomasını Halk Eğitim Merkezi okuma yazma kursunu bitirince alabildi. Ortaokul ve liseyi Açıköğretim’de bitirdi. Gündüz tarlayla uğraştı, hayvanlara baktı. Geceleri üniversiteye hazırlandı. ÖSS sonuçları açıklandığında sınava özel hocalar ve dershaneye giderek hazırlanan on binlerce öğrenciyi geride bırakmıştı. Sözel- 2 alanında 339 puan aldı. 1 milyon 615 bin aday arasında 839’ncu olmuştu.”

(Hürriyet 21 Temmuz 2007 )

Müthiş bir başarı hikâyesi… İnsanlar başarısızlıklarını örtmek için, çoğu zaman çeşitli gerekçelerin arkasına sığınırlar. Yeterli maddi imkânımız yok, yeterli öğretmenimiz yok gibi… Bu mazeretlerde tabii sonucu değiştirmez. Ya Bingöllü Leyla’nın başarılı olmak için elinde neyi var? Evet, içinde duyduğu istekten başka hiçbir şeyi. Onunda niye okumadın diye soracaklara sunabileceği birçok gerekçesi ve bahanesi vardı. Ve birçoklarına göre daha haklı gerekçelere sahipti. Ama o görülüyor ki bahane bulmak ve sızlanmak yerine istemiş ve başarmış. Hem de ne müthiş başarı. Haberde belirtildiği gibi özel hocalardan ders alanları, dershanelere gidenleri geride bırakarak elde edilmiş bir başarı…

Ne müthiş bir istek ve motivasyon. O şartlarda bu başarıyı yakalayabilmek kolay iş değil.

Öğrencilerimize Leyla’nın başarısını ve yaptıklarını mutlaka özellikle öğrencilerimize anlatmamız gerekir diye düşünüyorum. Belki onların motivasyonuna katkısı olur.

Çeşitli gazetelerde ve TV’lerde çıkan bu haberi, blok sayfalarına taşımak istedim.

Leyla UYAN’ ı alkışlıyor ve tebrik ediyorum. Başarısının diğer insanlara da örnek olmasını diliyorum.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6933593.asp
 
Toplam blog
: 53
: 2753
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Eğitimciyim. Evli ve Hüseyin Kürşat ve Mehmet Çağrı adında iki oğlum var. Bilgisayar ve psikoloji..