Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '19

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Biofeedback

Beynin Biyolojik Geri Bildirimi Aynı AN'da Beynin Biyolojik Geri Bildirimi( Biofeedback) birçok insana müthiş fırsatlar sunan bir alandır. Bu alan, düşünce kontrolünün elde edilmesinde yeni yaklaşımlar sunmaktadır.

Quantum Biofeedback gibi İnteraktif bilgisayar teknolojilerinde beyin dalgalarını aynı anda gözlemlemek mümkündür, bu yüzden de bu aletleri kullanan kişi, bir insan düşünme işini gerçekleştirirken beyin dalgalarının, duygu ve düşüncelerinin frekanslarını, bilinç altı inanç ve paternlerini bir bilgisayar ekranından görebilir. Bir insan bu sistemleri kullanarak kendi beyin dalgalarını yönlendirebilir. Bu yeni beyin teknolojileri insanlara çeşitli konularda yardım etmek için kullanılmaktadır. .Cihaz ve teknikler, bir insana kendisinde beyin kanallarını nasıl oluşturacağını öğretmek, istek üzerine kendi bilinç durumunu değiştirmek gibi bir dizi zihinsel yeniden yapılandırma sürecinde de kullanılmıştır.

Araştırmacılar, çoğu insanın 30 ila 60 gün içerisinde kendi istekleri üzerine makineyi devamlı olarak kullanmaksızın birtakım özel zihinsel durumları nasıl oluşturacağını öğrenebileceğini ortaya çıkardılar. Makineler, zihinsel kontrolün yeni düzeyleri için köprü görevi üstlenirler. Bilgisayar arayüzlerini kulanan teknikler, belli sonuçlar elde etmek için birisinin kendi düşüncesini nasıl kontrol edeceğini öğretmek olarak tanımlanabilir.

Bu teknolojiler bize kendi akıllarımız yoluyla kendi kontrolümüzü sağlama fırsatı verir. Bu teknolojinin değeri çok büyüktür. Kendi değişimlerimizi kontrol altında tutabiliyorsak düşünme biçimimizi değiştirmek sağlıklı bir şeydir. Devletlerin faydalı kişisel kullanım için değil de tehlikeli gördükleri toplumların kontrolünü ele geçirmek için bu teknolojilerle ilgilendiğini bilmek ise rahatsız edicidir.

Bunlar, umut vadeden fakat aynı zamanda istismar edilme potansiyeli yüksek olan teknolojilerdir. Bu teknolojiler bugün buraya geldiyse bu konu üzerine yapılan tüm çalışmalar halka açık olmalıdır. Bu durum insanın en temel hakkının, özgür düşünme hakkımızın korunmasına yardım eder.

Hazırlandı: "Angel Don't Play This Haarp", J. Manning - Dr. N. Beghich, 2013

 
Toplam blog
: 26
: 637
Kayıt tarihi
: 10.09.17
 
 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Uzman Doktor. Academy od Memphis/doctor Alanlar: Tıp, ..