Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Bir Alex, bir Özer...İşte özlenen Fener! FB:2- ES:0

Bir Alex, bir Özer...İşte özlenen Fener! FB:2- ES:0
 

Haydi Kanaryalar meydan sizin!


Kalan son 3 maçtan biri yine, rakip bandosu ve taraftarıyla ünlü ES ES'ler. İstatistiklere göre üstünüz ama büyük takımlara karşı kök söktüren bir ekip var karşımızda. Maç, şehitlerimize saygı duruşuyla başladı ve Alex, alışıla gelmiş taç atışıyla oyunu başlattı. Alex'in yeni uğuru bu olsa gerek. Kaleci Ivesa, 2,05 metrelik boyuyla tüm kaleyi kaplasa da bizim maçlarda hep gol yiyor.

Dakika 7, Fenerbahçe oyuna iyi başladı. Nasıl başlamasın? Hem tribünler tam destek veriyor hem de takım ve biz şampiyonluk havasına erken girdik. Bugün heyecan dorukta, Bursaspor-Kayserispor ve İ.B:B -Galatasaray maçları da eşzamanlı oynanıyor.

Rakipler ne yaparsa yapsın biz artık kendi işimize bakacağız.

*****

12. dakika, Alex serbest vuruş kullanacak.

Ve işte GOOOOLLL! Özlediğimiz Alex klasiklerinden biri, Kaleci Ivesa baktı, kaldı.

De Souza ailesi de tribünde coştu. Bu sezon 11. golü Alex'in, hepsi birbirinden güzel.

*******

Maçın güzelliğini seyretmekten yazmaya fırsat bulamıyorum. İkinci gol 24. dakikada Özer'in attığı topu elinden kaçıran Ivesa'dan geldi. Çok ilginç bir gol oldu. Bu arada Bursaspor'da attı sanırım. Tribünler çıldırmış durumda...herşey yolunda gidiyor.

Geçen haftaki kadrodan Bekir dışında hepsi sahada. Erken gelen goller sanırım Rıza Hoca'nın işini zorlaştıracak, haftaiçi "5.lik için yarışıyoruz, bu maçı alacağız!" demişti. Hocalar hep der ama sahada durum başkadır. Oyun futbol kalitesi yönünden de güzel gidiyor, herkes istekli bugün.

Dakika 30, Koray sarıkart gördü. Güiza da bir gol atsa bari, bugün İngiltere'den onu izlemeye geleceklermiş. Değerini bulup gönderseler bari, gerçi Dünya Kupası'ndan sonra bahtı açılır, diye düşünüyorum.

******

"Fener gol, gol, gol,

Şampiyonluk geliyor!" sözleri eşliğinde Ivesa bir top daha kurtardı. Üstüste ataklar, Ivesa yoruldu şimdiden.

Yine serbest vuruş kullanıyoruz.

3. gol yine gelmedi, Mehmet Topuz attı, kaleci köşeye yolladı.

Şimdi Güiza attı, ama elle oymama nedeniyle gol sayılmadı. Güiza sarıkart gördü. Olsun sayılan-sayılmayan tüm golleri biz atalım da. Bu arada Volkan çekirdek çitliyordur, ona hiç top gelmedi.

İlkyarı böyle bitecek gibi. Ümit Karan geçen haftanın yıldızıydı şimdi sahada yok.

*****

İkinciyarı yine gol pozisyonu ile başladı. Bu kez topun başında Selçuk var. Emre de kafatopunu dışarı yolladı. Özer bugün istekli, Mehmet Topuz da. Bilica da uslu şimdilik. Lugano'ya zaten iş düşmedi. Baştan beri böyle oynasalardı, şimdi açık ara şampiyonduk.

Dakika 54, ilk hamleyi Rıza Hoca yaptı, El Saka yerine Beşiktaş'tan giden Erkan Zengin oyuna girdi.

****

Andre Santos ve Emre henüz kendini gösteremedi. Yine bir serbest vuruş, Bilica uzaktan güzel vurdu ama Ivesa topu yakaladı. Dakika 62 ve Alex yine yerde. Oyunda serbest vuruşlar önplanda. Hakem üçlüsü bu dakikaya kadar olumlu kararlar verdi, oyuncular iyi niyetli olunca hakemler de iyi oluyor. Eskişehirspor'da Manisaspor'dan gelen Sezer Öztürk gayretli ama etkili olamıyor.

Ve dakika 70. Volkan kalesinde sıkılmıştır, zaten son 7 maçtır gol yemedi. Deivid ve Semih kenarda ısınıyor. Selçuk uzaktan sert bir şut çekti ve kalenin yanından auta çıktı. Alex'in şutu da direkten döndü.

Güiza şimdi yerini Semih'e bıraktı. Bakalım Semih neler yapacak? Emre'nin yerine de Deivid girdi.

Bu arada Bursaspor biri penaltıdan 2 gol atmış, penaltılarla götürüyor işi İvankov. Adam dünya rekoru kıracak! Galatasaray'da da Baros atmış.

*****

Dakika 83, Gökhan topu köşeye yolladı. Eskişehirspor köşevuruşundan sonuç alamadı.

Şimdi geçen haftanın adamı Bekir oyuna giriyor, Gökhan Gönül kenara. Dakika 90 top hep Fenerlilerde, bu maç ES ES kankileri için büyük bir hayal kırıklığı oldu, darısı haftaya Ankaragücü'ne karşı olur inşallah!

3 dakikalık uzatmalar oynanıyor ve şimdi ceza sahamız karıştı. Volkan kaleden çıktı ve topu ıskaladı, sonra elinden kaçırdı ama savunma topu uzaklaştırdı. Süre bitti ama maç bitmedi...

93.50 yazarken ekranın üst köşesinde Fenerbahçe bir adım daha yaklaşıyor KUPA'ya. Puan yetmiş ama iş henüz bitmemiş, kaldı geride 180 dakika.

Haftaiçi 5 Mayıs'ta Şanlıurfa'da GAP Arena'da Ziraat Türkiye Kupası finali var hem de gündüz maçı, o atmosferde, o şartlarda nasıl oynanacak maç, merakla bekliyoruz. Bir dümen çevrilmezse kupa hasreti bu yıl bitecek ve tabii ki biz kazandıkça kupanın değeri de düşecek...

Trabzonspor iki haftadır iyi değil, Kupa'yı biz alırsak son maçta yenmek daha kolay, çünkü Trabzon'un kaderi bize bağlı olacak.

Haydi hayırlısı!

İyi seyirler!

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..