Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Bir Annenin ölümü, bir genç ve bir anket

Bir Annenin ölümü, bir genç ve bir anket
 

Siz artık gazete sayfalarını gülümseyen bir yüz ifadesi ile açıyor musunuz? Ben maalesef her sayfayı açarken yüreğimi derinden sarsan haberleri göreceğim korkusu ile tedirgin açıyorum. Çünkü siyaset, günlük yaşam, üçüncü sayfa haberleri ardı ardına sütunlarda karşıma çıktıkça "Tanrım bu ülke çıldırdı" diyorum. Öyle garip, öyle duymaya alışık olmadığımız haberlerle karşılaşmaya başladık ki özellikle bir kaç nesil yerimize mıhlanmış gibi okuyoruz bazı haberleri; Çocuklara tecavüz, annellerin hunharca katledilmesi ve daha bir sürü acı olay.

Buyrun; 17 yaşında bir genç, meşhur bir internet sitesinin bir sayfasında bir anket açıyor, anketin konusu ise "Annemi nasıl öldürürüm?" ve seçenekler veriyor; a) Bıçakla b) Boğarak....gibi (yazarken bile midem bulanıyor) ve nüfusumuzun büyük bölümünün uğrak yeri olan bu sitede yayınlanan bu anketten sonra bu genç gerçekten annesini a ve b seçeneklerini uygulayarak öldürüyor.

Şimdi sormak istiyorum; böylesine bir cinayeti açık bir şekilde ilan eden bir gençden yetkililerin, akrabalarının, arkadaşlarının haberi olmamış mıdır? Bu zavallı anne; "Dur bakalım ne olacak" veya "Amaan bana ne" diyenlerin kurbanı mı olmuştur? Fakat bu kadar garip olayın ardı ardına yaşandığı ülkemizde bir eğitimci olarak bildiğim bir şey var ki, bu çoğunlukla anne ve babaları ayrılmış, ülkenin bir rota oluşturamadığı, binbir psikolojik sorun yaşayan, kendini bir şekilde gösterip önemli olduğunu vurgulamaya çalışan bir gençlik için bir şeyler yapamazsak, onlar henüz bu tür olayları gerçekleştirmeden psikolojik bir iyileştirme sağlayamazsak gerçekten durum vahim. Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..