Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '20

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Bir Can Daha

Giymiş takım elbisesini, takmış kravatını ve deprem enkazının önünde canlı yayında depremle ilgili ahkam kesiyordu bu sabah saatlerinde şehir planlamacı Nihat Bey 'çimento şöyle kullanılmış harç şöyle yapılmış' diye (soyadını yazmaya gerek yok)

Kurtarma ekiplerinin bir can daha kurtarmanın peşindeyken, Eda Nur kurtarma görevlisi İnci adında çocuğumuzu kurtarmaya çalışırken Nihat Beyin artistliğine dayanamayıp sosyal medyada adını soyadını sorgulayarak uluştım kendisine ve yazdım 'artistliği başka zeminlerde yapınız kınıyorum' diye sitem ettim ve okuduğunu gördüm.

Aynı planlamacı öğleden sonra aynı yerde kamera karşısına geçti ama ceketini ve kravatını çıkararak gömlekle.

Sadece Nihat Bey değil, gelmiş geçmiş tüm Nihat Bey gibi şehir planlamacıların sorumsuzca davranmalarından dolayı depremlerde bu kadar can kaybına yol açıyor.

Gelişmekte olan bizim gibi ülkelerde küresel ekonomiyi yönlendiren kapitalizm çok farklı şekilde yansıdığını görüyoruz son otuz-otuzbeş yıldır. Daha çok kazanma hırsı daha çok mülk edinme hırsı deprem sonrasında maalesef can kayıplarını arttırıyor. Şöyle ki; mutahit daha çok kazanmak için çimentoyu eksik kullanıyor, daha fazla mülk edinmek için kapasitenin üzerende daire yapmaya çalışıyor. Profesörlerin sık sık tekrarladıkarı 'deprem öldürmez, inşaat öldürür' söylemleri doğrulanmış oluyor.

Hırs, daha çok sevmek daha çok karşı tarafa saygı göstermek adına yapılırsa hayat daha güzel olur unutmayınız.

 

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..