Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Bir davet aldım Amerika'dan!

Bir davet aldım Amerika'dan!
 

Flaş, flaş inanılmaz, ancak gerçek!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Maltepe Camisini ziyaret eden ABD Büyükelçisi James F. Jeffrey, İmam Mustafa Demir'i ziyaret etmiş.

İmam Mustafa Demir'le bir süre sohbet eden Büyükelçi, Amerikan Başkanı Barack Obama'nın davetini iletmiş.

İşte, insanı şaşkına çeviren olay burada başlıyor.

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi, Büyükelçi James F. Jeffrey, Maltepe Camii'ni ziyaret ediyor. Ve bu ziyaretle ilgili haberler, Amerikan Büyükelçiliğinin resmi web sitesinden de duyuruldu.

Ve ziyarete ilişkin yapılan açıklamada Büyükelçi Jeffrey'in Demir'i iki ülke arasında inanç diyalog programı çerçevesinde ABD'ye davet edildiğini duyuruyorlar.

Daveti ilginç kılan, İmam Mustafa Demir'e ismen ABD'nin çiçeği burnunda yeni Başkanı Obama imzalı bir davet mektubunun gelmiş olması.

Tabi böyle bir daveti alan İmam Demir, davetin ardından hazırlıklarını yaparak ABD'ye yani Beyaz Saray'a uçmuş.

İmam Demir'in, Obama'nın yemin törenindeki diyalog çağrılarının hemen ardından böyle bir ziyareti gerçekleştirmesi ise ABD yönetiminin bu diyalog konusuna verdiği önemin göstergesi olarak yorumlanıyor!

İşin bir diğer ilginç yönü ise Türkiye'nin Müslüman bir ülke olarak bu diyalog programında Orta Doğu'yu temsil etmesi bana epey enteresan geldi.

Oysa Amerika’nın o bölgede, kendisini kayıtsız şartsız destekleyen birçok destekçisi var!

Bunun dışında internete düşen haberlere bakacak olursak, İmam Mustafa Demir’in dışında ilk etapta 15 kişilik bir imam kafilesi Amerika’ya gitmiş. Amaç Amerikan halkı ile Türk halkı arasındaki diyalogu geliştirmekmiş!

Bu tür diyalogların imamlar eli ile yapılması, Ilımlı İslam projesinin olgunlaştığı anlamına mı geliyor?

Bu proje kapsamında yetiştirilen din görevlilerinin, yaptıkları çalışmaların karşılığı olarak bir Amerikan gezisi ile mi ödüllendirildikleri sorusu akla geliyor!

Yoksa ülkemizdeki Amerikan aleyhtarlığının, din yolu ile çözülebileceğini mi düşünüyorlar?

Başbakanın Davos Zaferinden(!) sonra, Amerika bu tür girişimlere devam eder mi? Bilindiği gibi Amerika’nın ileri karakolu İsrail ile Türkiye arasında son dönemde bazı sorunlar ortaya çıktı!

Gerçi Davos vakasının detayları gittikçe belli oluyor. Ve on beş gün öncesinden bazı olayların planlandığı, iki tarafında bu plana sadık kalarak, malum olaya sebebiyet verdikleri anlaşılıyor!

Türkiye’de yandaş basının ilk günlerdeki kıyaslamaları sona erdikten sonra, ortaya çıkan yeni danışıklı dövüş iddiaları ile ilgili hiçbir yazı yazmamaları ilginç değil mi? Hala Fatih yakıştırmaları az da olsa devam ediyor.

Bu yazıdan sonra böyle bir davette ben bekliyorum! Birazda biz gezelim değil mi?!!!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..