Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

Bir dolandırıcılık olayı

Bir dolandırıcılık olayı
 

Bugüne kadar kredi kartı ödemelerini düzgün yapmıştı. Bu yüzden banka, her yıl kredi kartı limitini yükseltiyordu. Kendisi iyiliksever bir insandı. Ay sonunda şirketteki arkadaşlarından birine iyilik olsun diye, kendi kredi kartını kullanarak ATM vasıtasıyla arkadaşının cep telefonuna kontor yükletecekti. Kredi kartı ödeme zamanı gelince arkadaşı ona kontor parasını ödeyecekti.

Güneşli'de şube dışındaki bir ATM ye gitti. Kredi kartını yuvasına soktu. Fakat işlem başlamıyordu. İşlem iptal düğmesine bastıı. Fakat kart geri gelmedi. ATM kabininden dışarı çıktı. Dışarıda bir adam telefonla konuşuyordu. Adamla göz göze geldi. Telefonla konuşan adam;

- Sizinde mi kartınızı yuttu ATM makinesi dedi?

- Evet, nereden anladınız?

- Biraz evvel benim kartımı da yuttu. Ben de şu anda bankayla konuşuyordum. Ben kartımı iptal ettirdim. İsterseniz hazır bankayla konuşurken siz de kartınızı iptal ettirin.

-Ne güzel bir tesadüf diye düşündü. Adamın cep telefonunu aldı.

Telefondaki ses sorular sormaya başlamıştı.

-Adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, adresiniz?

Soruların hepsini cevapladı.

Ve telefondaki ses, can alıcı soruyu şu şekilde sormuştu.

- Şifreniz doğum tarihinizle aynı değil mi?

- Evet

Bu evet cevabı bazı şeylerin başlangıcı olurken, birçok şeyin sonu oluyordu.

Adama teşekkür ederek telefonunu iade etti ve kredi kartını iptal ettirmenin rahatlığıyla işine geri döndü. Artık yeni kredi kartının adresine gelmesini bekleyecekti.

Yeni kredi kartı en sonunda gelecekti. Bu bakımdan acele etmiyordu. Ta ki kredi kartı ekstresi gelene kadar.

Ekstreyi aldı, borcum 300 milyonu bulmuştur herhalde diye düşündü. Ve incelemeye başladı. Borç hanesine baktı, bir daha baktı, bir yanlışlık olmalıydı. Kredi kartı limiti 7 milyardı . Ama ekstre borcu 7 milyar 400 milyon gözüküyordu. Belki ben yanlış baktım diye eşine de gösterdi. Hata yoktu. günde 800 milyon olmak üzere 9 günde toplam 7 milyar para çekilmişti.

İlk çekilen 800 milyon Güneşlidendi. Bir gün sonra Topkapı, bir gün sonra Fındıkzade, Taksim, Şişli......................

Sonunda limit dolmuştu. O ay ödemesi gereken asgari ödeme tutarı 740 milyondu. Yani maaşından fazla.

Hemen polise gitti. Tutanak tutturdu. Ekstreye itiraz etti. Dolandırıldığını anlamıştı ama artık çok geçti. Banka doğal olarak itirazı kabul etmedi. Bütün iyi niyetiyle bir kaç ay, bütçesinden arta kalan parayı asgari ödemenin altında olarak borcuna mahsuben yatırdı ama bu miktar faizleri bile karşılayamıyordu. 2 ay sonunda faizli borcu 9 milyarı bulmuştu. Bankadan kendisine bir kolaylık yapmasını, hiç olmazsa faizleri silmesini istemişti. Ama banka bunu da kabul etmedi. Kendisine icra tebligatı yapıldığında faizli borcu 13 milyarı bulmuştu.

Yine de kaçmadı. Adresini verdi. Gelirini beyan etti, ve şimdi maaşının 1/4 ü her ay maaşından kesiliyor. Bu faizlerle borç ne zaman biter diye düşünüyor mu? Onu hiç sormadım.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..