Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '06

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Bir ensest olayı

Bir ensest olayı
 

Lise ögrencisi bir genç kızın öz babası tarafından 5 yıldan bu yana tecavüz edildiği haberini okudum akşam. İnsanın kanını donduran akıllara durgunluk veren bir haber.. İnsanın aklı almıyor değil mi. ? O çocuğun piskolojisini düşünebiliyor musunuz, dünyaya gelmesine sebep olan '' baba '' dediği bir kişi.. bebekliğinde onu kucagına alıp öpüp okşayan bir kişi, büyüdüğünde genç bir kız olduğunda, ona başka bir gözle bakmaya başlıyor.. Nasıl başka bir gözle bakabilirsin yaa.. O senin özbeöz kızın.. Bu '' baba ' 'ayrıca iki oğlunu ve kızının okuldan evlerine gelen arkadaşlarını da taciz etmiş.

Bu nasıl bir insanlıktır.. İnsanlık dışı, hayvanca bir davranıştır bu.. İdama mahkum edilmeli böyle kişiler bence ya da ömürboyu hücre hapisi..

Genç kız içinde bulunduğu durumu annesine anlatamadıgı için, içinde bulunduğu çaresizlikten iki kez intihar girişiminde bulunmuş.. Bu olay genç kız için çok büyük bir travma.. Hayatı boyunca kafasından atamayacağı bir olay.. Psikolojik olarak ciddi bir yardım aldım alması gerekiyor bence sağlıklı bir insan olabilmesi için.

Daha önce de okumuştum, böyle bir haber.. Babası tarafından uzun yıllar boyunca tecavüz edilmiş bir genç kızın hikayesini.. Gördüğü " işkence '' ye daha fazla dayanamayıp babasını bıçaklayarak öldürmüş ve üzerine 20 yıl hapis cezası almıştı. Sonra da cezaevinde ö.s.s sınavına girip Türkiye 33. olmuştu.

Hukuk okuyarak, siyasete girip, kendisi gibi ensest kurbanlarının sesi olmak istediğini söylemişti.

Bütün dünyada kadınlar, genç kızlar, hatta küçücük bebekler.. Bazı erkekler tarafından ne çok zarar görüyorlar değil mi? Ne çok cinsel sapıklık var sıkça işittiğimiz..

Türkiye' de aıds' li ev kadını sayısı da artmış bu arada. Erkeklerin kadınlarına verdiği zarar ortada. Toplum olarak gidişatımız hiç iyi degil..

Sevgiyle....

 
Toplam blog
: 319
: 1390
Kayıt tarihi
: 29.10.06
 
 

"Ben; hiç yalnız kalmadım... Kalabalık bi ailede yere atılan yataklarda Yan yana, baş başa, el el..