Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '14

 
Kategori
Dünya
 

Bir Ermeni öldü diye Ermeni olanlar...

Bir Ermeni öldü diye Ermeni olanlar...
 

Mustafa Kırımoğlu. İnternetten alıntıdır.


Bir Ermeni öldü diye Ermeni olanlar. Bir Ermeni için “Hepimiz Ermeniyiz!” haykırtılarıyla sokakları dolduranlar. Sözüm sizedir şimdi!
 
Kanı kanımızdan, canı canımızdan özbeöz Türk, senden, benden, hepimizden daha artık Türk olan Kırım Tatarları`nın ana yurdu Kırım Rus işgaline uğramış durumda. Artık kaç gündür Rusya silahlı kuvvetleri Ukrayna devletine bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti`ni açıkça ve hunharca işgal etmiş!
 
Kardeşlerimiz her gün bizi yardıma çağırıyor. Kırım Türkleri`nin canlı efsane lideri Mustafa Kırımoğlu açıkça, “Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye bize hemen yardım etmeli” diyerek net bir çağrıda bulundu. Durum gerçekten vahim. Vahim olmasaydı yardım çağrısına da gerek kalmazdı. Zaten Kırım Türkleri her türlü zorlukların üstesinden gelmeyi defalarca başarabilmiş bir toplumdur ve adeta kendi güçleri, gayretleriyle sorunları çözerler. Ama şimdi durum öyle vahim ki, Kırım elden gidebilir. O yüzden kardeş ülkelere – kendi öz Anavatanları kadar sevdikleri Türk devletlerine çağrıda bulunuyorlar.
 
Peki biz ne yapıyoruz? Her zamanki gibi nutuk atıyoruz! Evet, ekranlardan, gazete sayfalarından, sosyal medyadan Ruslar`ı, Rusya`yı asıp kesiyoruz, “Kırım`ı sana yedirtmeyiz!” diye haykırıyoruz. Ama gerçek yaptırım, elle tutulur bir işimiz yok.
 
Ne yapabiliriz diye soranlar olabilir. Cevap çok basit: bir zamanlar bir Ermeni öldü diye sokaklara çıkıp “Hepimiz Ermeniyiz!” sloganlarıyla sokakları doldurdunuz ya. Bak, şimdi de o güzelim İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir`in sokaklarını “Hepimiz Kırımlıyız!”, “Kırımı kimseye vermeyiz!”, “Rusya, Kırımdan defol!” sloganlarıyla doldurun! Evet, evet, böyle yapın! Hiç olmazsa bir kere hepiniz Türk olduğunuzu hatırlayın ve dünyaya hatırlatın! Sadece Türk! Bunun zor olması söz konusu olamaz. Türksünüz zaten hepiniz!
 
Ruslar Kırım`dan çekilmedikçe Türkiye`nin, Azerbaycan`ın, Kazakistan`ın, Kırgızistan`ın, Özbekistan`ın, Türkmenistan`ın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin salonları, sokakları “Hepimiz Kırımlıyız!”, “Rusya, Kırımdan defol!” sloganları altında inlemeli! Ta ki, Ruslar Ukrayna devletine bağlı, ama ne Ukrayna`ya, ne de başka bir devlete ait olmayan Kırım`dan çekilip gitsin! Bir Ermeni için on bin insan sokağa çıktıysanız, yüz binlerce Kırımlı kardeşlerimiz için on milyonlarla sokağa çıkmalıyız!
 
Kırım Rus işgalinden kurtulmadıkça, “Hepimiz Kırımlıyız!” Hadi görelim sizi!
 
Azer Hasret: twitter.com/azerhasret
 
Toplam blog
: 39
: 1723
Kayıt tarihi
: 16.02.13
 
 

Gazeteci yazar. 1968, 3 Ağustos günü Azerbaycan`ın Haçmaz ilçesinin Dedeli köyünde doğdu. 1991`de..